Annons:

TN testar lyxigt Upperhouse

Det finns bara en handfull femstjärniga hotell i Sverige. Den 1 september fick Göteborg sitt andra. Upperhouse är ett hotell i hotellet där exklusiv frukostmeny imponerar mer än spa.

Det är skönt att komma upp från folklivet i Gothia Towers reception till Upperhouses strama nordiska lyx. Den vänlige unge conciergen får mig att slappna av och njuta av utsikten från 24:e våningen. Den luftiga receptionen öppnar sig mot baren och restaurangen där köksmästaren Måns Backlund odlar michelinska ambitioner.
Mitt deluxerum med fönsterväggar mot två vädersträck är spektakulärt. Till och med ösregn över Göteborg blir vackert från denna höjd. Ett rymligt badrum med golvvärme ökar på lyxkänslan. Det är detaljer som kvaliteten på rakhyveln och tjockleken på badhanddukarna som signalerar en extra stjärna. En uppbäddad säng senare på kvällen sätter servicenivån. Men prislappen på 3 950 kronor natten skrämmer nog bort de vanliga affärsresenärerna.
Efter att ha testat rumsservicen vågar jag mig ner till Upperhouse unika säljpitch – spaavdelningen med glasväggar mot Liseberg som breder ut sig på tre våningar. Efter torrskrubb och intvålning blir det ångbastu. Utomhuspoolen på 19:e  våningen är tyvärr stängd på grund av tekniska problem och jetpoolen kräver ett ganska högt simtempo för att man inte ska flyta bort.  Utsikten i torrbastun främjar inte en inre resa, men det är knappast spaets syfte.
Frukosten höjer sig en bra bit över fyrstjärniga konkurrenter, men getyoghurt är kanske mer kul än gott. Förutom pålägg, bröd och fruktsallad kan jag välja mellan åtta varma frukosträtter från en meny. Det blir stekt sidfläsk med pocherat ägg, stekta och picklade svampar. Jag hade gärna suttit kvar vid frukostbordet att par timmar, men arbetsplikter kallar efter ett kort besök i lyxklassen.

Tips 1: I baren går det att äta enklare rätter från restaurangen Upperhouse Dining.
Tips 2: Jetpoolen på spaet är roligare än gymmet.
Prisexempel: Deluxerum 3 950 kr/natten. Spabesök utan behandling från 895 kronor.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024