Annons:

TN testar Scandics budgetboutiquehotell HTL i Stockholm

För under 900 kronor kan du bo supercentralt i Stockholm på Scandics nya budgetboutiquehotell HTL. Men TN saknar den utlovade pulsen i loungen.

Prisvärt men pulslöst

Betyg

Prisvärt: 5
Sängarna: 5
Hippkänsla: 3

Prisexempel: fr 899 kr, dubbelrum i juli.

Scandics satsning på supercentrala budgethotell med cool citykänsla är en glad nyhet för gästernas plånbok. 899 kronor på krypavstånd från Drottninggatan är ett fynd.
Det är digitalt värre. Bokning och betalning sker via nätet i förskott – och jag checkar in genom HTL:s mobilapp. Mobilen används sedan som hotellnyckel, smidigt att slippa rota efter plastkort i handväskan. Du kan även checka in via surfplattor i hotelloungen eller få hjälp av kvällens två värdar som ersätter de traditionella receptionisterna.

Rummen är små, 12,5 kvadratmeter, och den enda större möbeln är dubbelsängen. Men den är skön och påkostad och jag sover som en gris. Men varningsflagg om din sängkamrat snurrar i sömnen, för sängbredden är bara 160 centimeter.  Badrummet är litet, men fräscht och innehåller allt du behöver.  Men för att kunna hålla ett lågt pris har annan inredning fått ge vika; resväskan får du skjuta in under sängen och avställningsytor saknas. Självklart gratis wifi och tv med de viktigaste kanalerna, men den omtalade uppkopplingen mellan  Iphone och tv-skärmen har hotellet inte fått att fungera vid TN:s besök.

Den stora luftiga loungen i husets ljusgård ska vara hotellets hjärta. Pulserande, men prestigelös, säger reklamen. Men åtminstone i sommarkvälls-Stockholm har den mycket låg puls. Små grupper av gäster sitter utspridda med en kvällsdrink. Avslappnat, men inget drag, och värdarna, som valts ut för sina personligheter, verkar inte så intresserade av gästerna. En ”vanlig” Scandicreceptionist bjuder på mer service. Men man kan kanske inte få allt för 900 spänn.

Tips 1: Frukost med fyra frukostdelar för 75 kr, plus för surdegsmackan.
Tips 2: Restaurangen har stängt söndagar. Men drinkar och lite mat går att köpa ändå.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024