Annons:

Annons:

Allt fler norrmän semestrar i Sverige

Sverige är det populäraste resmålet bland norska turister och antalet semesterresor från vårt västra grannland ökade ytterligare i fjol.

Sverige är det land som norska turister oftast semestrar i. Under perioden januari-september i fjol genomförde norrmännen  497 000 semesterresor i Sverige, en ökning med sju procent jämfört med samma period 2016. Det visar siffror från Statistisk sentralbyrå (SSB).

Totalt övernattar norska turister 3,4 miljoner dygn i Sverige och står därmed för en fjärdedel av alla utländska övernattningar. Övernattningar i privata stugor, hos släkt och vänner och via uthyrningssajter som Airbnb ingår inte i statistiken.

– 2017 var ett fantastiskt år för Sverige och norrmännen fortsätter att välja grannlandet som resmål. Allt tyder på att den positiva trenden fortsätter året som kommer, säger Thomas Johansson, chef för Visit Swedens Norgekontor.

Göteborg och Västsverige dominerar i antal övernattningar från Norge med 1,2 miljoner under perioden januari-oktober 2017, en ökning med 6,4 procent jämfört med samma period 2016. Störst procentuell ökning i antal norska turister hade Kronoberg i Småland, + 100 procent.

En tydlig trend är enligt Visit Sweden att norska turister i allt större grad reser till Sverige året runt, inte bara på sommarsemestern.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Inca Tours söker resesäljare
Sista ansökningsdag:
02 April, 2018
SAS söker Saleability Specialist
Sista ansökningsdag:
28 March, 2018
General Manager till nytt boutiquehotell i Stockholm
Sista ansökningsdag:
02 April, 2018
Affärsområdeschef för Grupp & Event.
Sista ansökningsdag:
31 March, 2018
Travel Consultant
Sista ansökningsdag:
28 March, 2018
Sales Specialist – Dynamic Packaging
Sista ansökningsdag:
06 April, 2018