Annons:

Allt fler googlar på Sverige

Utländska resenärer googlar på ishotell och norrsken om de kollar på Sverige och allt fler är nyfikna på Sverige som turistland. Under 2016 gjordes 11 procent fler sökningar på Sverige som resmål.

Det som framförallt attraherar utländska besökare med Sverige är aktiviteter kopplade till naturen. Nyfikenheten på Sverige ökar och under 2016 gjorde utländska resenärer 3, 4 miljoner googlesökningar om Sverige som resmål. Det är en ökning med 11 procent jämfört med 2015 enligt en studie om sökningar på nätet som Visit Sweden har låtit göra.

Bland specifika sökningar har ishotell och norrsken eftersökts mest. Andra heta sökord är fiske, sjöar, vandring, skidåkning, musikfestivaler, trädhotell, fjordar, shopping, storstadsliv och slott.

I särklass flest googlingar om Sverige , över en miljon sökningar, har gjorts i Tyskland. De vanligaste sökorden när tyska resenärer vill veta mer om aktiviteter i Sverige är fiske, camping, norrsken och vandring.

En kommentar

  1. Marcus: Kan väl inte stämma att de söker på Sverige... Skulle vara intressant att veta om de söker på Sweden eller Schweden.
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024