Annons:

Annons:

Hit reser skandinaviska fjällresenärer helst tillbaka

Nu har 7 000 skandinaver tipsat om vilken svensk fjälldestination de helst reser tillbaka till. Och vinnare är …

… Ramundberget i västra Härjedalen.

Det är analysföretaget Nordic Bench som har frågat cirka 7 000 danskar, norrmän och svenskar fjällresenärer hur villiga de är att rekommendera den destination de besökt till vänner och kollegor.
Ur svaren får man fram nyckeltalet Net Promotor Score, NPS, som används allt oftare för att illustrera lojalitet kring ett varumärke.

Ramundberget i västra Härjedalen rankades alltså  högst med ett NPS-värde på 82. Tvåa kom fjolårsvinnaren Tänndalen med NPS-värdet 77.

– De rekommendationspoäng vi ser i vår studie av fjälldestinationer ligger skyhögt i jämförelse med vad vi får fram i andra branscher. Den slutsats man kan dra är att ett besök i fjällvärlden är något som vi skandinaver värderar mycket högt och en upplevelse vi mer än gärna delar med oss av till vänner och bekanta. Fjälldestinationerna har många ambassadörer bland sina gäster vilket är en oslagbar och inte minst kostnadseffektiv marknadsföringskanal, säger Jan Ogner, vd för Nordic Bench.

TOPP FEM
1. Ramundberget
2. Tänndalen
3. Bruksvallarna
4. Lofsdalen
5. Jotunheimen

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Manager Supplier Optimization Nordic Markets, Stockholm, Sweden
Sista ansökningsdag:
23 February, 2018
Resesäljare till Odenresor AB, Göteborg
Sista ansökningsdag:
28 February, 2018
På nytt jobb