Annons:

Annons:

Nio av tio ratar OS i London

Nio av tio svenskar är ointresserade av att besöka London under OS. Det visar en ny undersökning som bekräftar den hotande turistkrisen i London i sommar.

Undersökningen, gjord av Novus på beställning av Sunhotels, visar att drygt nio av tio svenskar inte vill besöka London under OS i sommar.
– Årets bokningar till London under OS ligger på cirka tio procent jämfört med samma period föregående år. Jag tror att några av orsakerna till att OS inte lockar så många människor är att folk skräms bort av de höga priserna och eventuella problem med infrastrukturen. Hotellkostnaderna i London har femdubblats under OS-perioden. De här siffrorna förvånar mig inte. Jag tror att folk skräms bort av de höga priserna i London under den här perioden. Enligt vår bokningsstatistik är det Rom och Paris som just nu är de mest populära resmålen i år, säger Kenneth Karlsson, vd Sunhotels.
Sommar-OS i London väntades dra besökare från hela världen. Men överraskande få bokningar får landets turistindustri att börja tvivla. Den nya undersökningen pekar på att det inte kommer bli svenskar som räddar turismen i London i sommar.
Bara en procent svarade att det var mycket troligt att de skulle åka till OS och fyra procent att de kanske ska åka. Noll procent svarade att de redan har bokat resa.
– Enligt vår bokningsstatistik är det Rom och Paris som just nu är de mest populära resmålen i år. Rom har ökat med 29 procent sen förra året och Paris med 10 procent. Intressant blir att se om London blir mer populärt igen efter OS, säger Kenneth Karlsson.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Logo_Aviareps
AVIAREPS söker Reservations Supervisor
Sista ansökningsdag:
31 August, 2016
Logo_Aviareps
AVIAREPS söker en Airlines Sales Manager
Sista ansökningsdag:
09 September, 2016
EG_logo_web
Easton Golf i Malmö söker Operations Manager
Sista ansökningsdag:
12 September, 2016
Print
Financial Controller till Hotel Diplomat Stockholm
Sista ansökningsdag:
09 September, 2016
HRG
Project Assistent
Sista ansökningsdag:
16 September, 2016
stureplans_logo_SE_Annosntryck_utan kopiera
Stureplans Affärsresebyrå växer och söker en Projektledare
Sista ansökningsdag:
14 September, 2016