Annons:

Annons:

Nio av tio semestrar i Sverige i sommar

De flesta svenskar kommer att semestra i Sverige i sommar, enligt en ny undersökning från Reseguiden.se.

Reseguiden spår en rekordsommar för den svenska resebranschen. I en undersökning om svenskarnas semesterplaner inför sommaren svarar nio av tio att de planerar en svensk semesterresa i sommar. Det är en ökning med tio procent jämfört med i fjol.
– Det här är en extremt hög siffra. Om inget oförutsett händer så blir det en rekordsommar för Sverige, säger vd Michael Blaxland.
De flesta sommarresorna i Sverige kommer i år att göras med bil, 60 procent, följt av tåg, 14 procent och vandring eller cykling, 7 procent.
52 procent svarar att de planerar att både resa till utlandet och inom Sverige i sommar. En av sex har en semesterbudget på över 20 000 kronor i sommar medan fyra av tio budgeterar mellan 10 000 och 20 000 kronor.
Sammanlagt 5 187 personer deltog i undersökningen.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

CRM Manager
Sista ansökningsdag:
11 May, 2018
FIELDWOOD TRAVEL I YSTAD SÖKER GRAVIDITETSVIKARIE
Sista ansökningsdag:
15 May, 2018
Thabela Travel söker reseproducent för Sydamerika
Sista ansökningsdag:
30 April, 2018
JB TRAVEL SÖKER EN NY KOLLEGA!
Sista ansökningsdag:
16 May, 2018
Sales Representative
Sista ansökningsdag:
14 May, 2018