Annons:

Nu börjar kryssningssäsongen

Mellan den 3 maj och 13 oktober i år förväntas cirka en halv miljon kryssningsresenärer komma till Stockholm. Resenärer som kommer att spendera cirka en halv miljard kronor på upplevelser, restauranger, hotell och shopping.

Den 3 maj anländer fartyget MSC Musica till Stockholm vilket blir startskottet för kryssningssäsongen i Sverige. Varje år anländer en halv miljon kryssningsresenärer till Stockholm, främst från England, Tyskland, USA och Italien och de förväntas spendera cirka en halv miljard kronor på hotell, restauranger, sevärdheter och shopping.

240 fartyg väntas komma till Stockholm innan säsongen slutar den 13 oktober varav 56 är turnarounds – något som anses extra viktigt för turistnäringen då det ofta innebär att resenärer stannar en dag och en natt extra i staden.

– Kryssningsturismen bidrar stort till besöksnäringen och är betydelsefull för hela Stockholmsregionen. Antalet fartyg som ligger över natt i Stockholms Hamnar fortsätter att öka, vilket är positivt då dessa passagerare stannar längre i regionen, upplever mer av destinationen och spenderar därmed mer på sightseeing, hotell, restauranger och shopping i Stockholm, säger Karin Wanngård, finansborgarråd i Stockholms stad i ett pressmeddelande.

 

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024