Annons:

Romantiska julshoppingresor lockar svenskar till London

Bokningar till London i november och december har en ökning på 30 procent jämfört med föregående år visar bokningsstatistik från resebyråkedjan Resia. Romantiska julshoppingresor utan barn är det som lockar mest.

På Resia har man märkt av ett ökat intresse för London i november och december med 30 procent fler bokningar än föregående år. Framförallt lockar romantiska resor utan barn.

– Vi ser ett rekordstort intresse för romantiska julshoppingresor till London i år. Allt fler svenskar vill uppleva julen i London tillsammans med sin partner innan julstressen sätter igång här hemma. London ligger alltid i topp när det gäller julshopping, men i år lockar det svaga pundet såklart ännu fler svenskar, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia i ett pressmeddelande.

På VisitBritain har man också märkt av ett rekordintresse för julresor till London. 97 199 svenskar besökte Storbritannien under oktober till december förra året – men i år förväntar man sig att den siffran kommer att stiga till långt över 100 000.

Tio-i-topp weekendstäder före jul

1. London

2. New York

3. Köpenhamn

4. Berlin

5. Prag

6. Barcelona

7. Wien

8. Rom

9. Amsterdam

10. Paris

Källa:  Topplistan är baserad på Resias försäljning av weekendresor med avresa i november och december.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024