Annons:

Svensk vildmark ska locka fler turister

Hundspann, fiske och vandring i arktisk miljö är några av upplevelserna som ska locka fler utländska turister till vildmarken i norr. Det menar Visit Sweden och Swedish Lapland Visitors Board som gör en gemensam tvåårig satsning för att locka fler internationella gäster.

Det finns en stor nyfikenhet på norra Sverige hos de resenärer som riktar blickarna mot Sverige som resmål. Nära hälften anger att de vill besöka området under sin Sverigesemester. Nu ska Visit Sweden och Swedish Lapland Visitors Board öka marknadsföringen för att stärka bilden av Sveriges nordligaste destination. Marknadsföringen av den svenska delen av ”Arctic Europe” blir en del av ett samarbete mellan Swedish Lapland Visitors Board och turistorganisationerna för finska Lappland och Nordnorge. Man räknar med att den arktiska delen av Europa har en stor potential att locka fler utländska turister.

– Det finns stora möjligheter att få fler utländska turister att välja Sverige. Destinationen Swedish Lapland är ett starkt och lockande varumärke utomlands, vilket skapar möjligheter att engagera våra målgrupper i exempelvis sociala medier, säger Thomas Brühl, vd på Visit Sweden.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024