Annons:

Air France-KLM vill fortsätta expandera i södra Europa

Air France-KLM fortsätter satsa på södra Europa och överväger att gå in i det portugisiska flygbolaget TAP. Text: Janne Sundling

Air France-KLM vill expandera i södra Europa. En investering i statligt ägda TAP Air Portugal skulle komplettera den affär bolaget planerar med Italiens ITA Airways. 

– Vi är väldigt bekväma med den iberiska halvön, och TAP kan vara [ett] alternativ för oss att ha en större närvaro, sa Air France-KLM:s vd Ben Smith under sitt resultatsamtal för tredje kvartalet på fredagen, enligt resesajten Skift.

Gruppen kommer ”definitivt att engagera sig” med den portugisiska regeringen på ”formell basis” när den är redo att sälja sitt ägande i TAP, tillade han. Ett Air France-KLM och TAP-avtal skulle vara det senaste i vad som håller på att bli något av en flygbolagskonsolidering i södra Europa. 

Gruppen ingår redan i det konsortium som valts ut av den italienska regeringen för att ta över ITA; Private equity-företaget Certares leder budet. Och International Airlines Group arbetar på en ny struktur för sitt föreslagna övertagande av spanska Air Europa med målet att avsluta affären i slutet av 2023. Alla dessa potentiella flygbolagsaffärer kommer som Europas budgetbolag, från EasyJet till Ryanair och Wizz Air, expanderar snabbt på många av samma marknader. Detta drivs delvis av avyttringar av slots från flygbolag som Air France-KLM och TAP.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024