Annons:

Alitalia kan räddas av familjen Benetton

Det italienska investmentbolaget Atlantia, som också är huvudoperatör för en stor del av landets autostrador, har sällat sig till den trio intressenter som ska försöka rädda det krisdrabbade statligt ägda flygbolaget Alitalia, rapporterar Corriere della Sera.

Räddningskonsortiet består förutom Atlantia av det italienska finansdepartementet, den statliga järnvägsoperatören Ferrovie dello Stato Italiane samt Delta Airlines, skriver Dagens industri.

Enligt uppgifter var flera privata investerare intresserade av att gå in i konsortiet, men valet föll på Atlantia, enligt den italienska tidningens uppgifter. I ett uttalande senare på måndagskvällen rapporteras att Atlantias del i holdingbolaget blir 30 procent för 300 miljoner euro. Det är tredje gången som Atlantia går in med pengar i Alitalia, samma sak hände 2008 och 2017 skriver Dagen industri.

Atlantia är börsnoterat i Milano och dess största ägare med 30,3 procent av kapitalet är Sintonia, som är ett holdingbolag för familjen Benetton.

En kommentar

  1. Kalle L: Har dom inte hajat - att om man går in med en miljard i ett flygbolag, så har man snart bara en miljon kvar - detta måste gälla speciellt Alitalia - Always Late in Takeoff Always Late In Arrival!