Annons:

Annons:

Apollo satsar på Egypten och Kap Verde i vinter

Inför kommande vintersäsong storsatsar Apollo på resor till både Egypten och Kap Verde – och öppnar upp flera nya avgångar från Landvetter. Intresset för dessa solsäkra och prisvärda resmål är mycket stort och många uppskattar den behagliga flygtiden, enligt ett pressmeddelande.

Inför kommande vinter fördubblar Apollo sin kapacitet till Egypten och lanserar i och med det resor från Landvetter – varje torsdag under hela vintersäsongen. Ökningen av resenärer till Egypten väntas bli mer än hundra procent, jämfört med föregående år – vilket är de största volymerna sedan 2011.

Idag har Apollo redan bokat 150 procent fler gäster jämfört med samma period föregående år.

–Det känns roligt att Göteborg blir en så pass viktig del i vår satsning på Egypten och det är kul att se att detta spännande resmål återigen växer sig starkt. Här finns verkligen något för alla! Fina och prisvärda hotell med bra standard, härliga stränder, dykning och snorkling i världsklass och fascinerande utflykter, säger Erika Butterworth, Sverigechef på Apollo, i ett pressmeddelande.

Apollo reser till Hurghada, El Gouna, Sahl Hasheesh och nytt för i år är resmålet Soma Bay som ligger fyra mil söder om Hurghada. Här ligger några av Röda havets finaste stränder och orten är belägen på en halvö med en skyddad bukt vilket ger ett lugnt bad- och snorkelvänligt vatten.

I vinter öppnar Apollo sju nya hotell i Egypten, varav tre nya koncepthotell, samtliga med hög standard och en stor andel med All Inclusive-erbjudande. De nya koncepthotellen ligger i eller i närheten av den populära turistorten Hurghada.

Ett nytt träningshotell – Aqua Vista – Apollo Sports. Ett nytt familjehotell: Beach Albatros Resort – Mondo Family och ett nytt hotell med extra hög standard: Kempinski Soma Bay – Mondo Selected.

Förra vintern lanserade Apollo för första gången resor från Arlanda till Kap Verde och i år utökar researrangören utbudet med fyra avgångar från Landvetter.

–Apollo kommer att kunna erbjuda göteborgarna att resa direkt till Kap Verde – ett perfekt resmål för de som är ute efter en härligt avslappnande och solsäker semester men som gärna vill ha det några grader varmare än på Kanarieöarna. Med sina 350 soldagar om året och en vintertemperatur på 25-30 grader är detta verkligen ett resmål att ha i åtanke då man planerar för vintersemestern, säger Erika Butterworth.

Kap Verde är en västafrikansk ögrupp som är känd för sina vita finkorniga sandstränder och klarblåa vatten. Apollo flyger till ön Sal och orten Santa Maria som är Kap Verdes främsta badort, med en åtta kilometer lång sandstrand och ett brett utbud av vattensporter. Här finns flera fina hotell, från mellanklass till femstjärnigt, exempelvis Mondo Selected-hotellet Hilton Sal Cabo Verde med utmärkta träningsmöjligheter och flertalet aktiviteter för barn.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019