Annons:

Annons:

Fler ”googlade” efter paketresor

Antalet sökningar efter paketresor ökade på Google under 2016 och det är Spanien som toppar. Det visar ny statistik.

När Google tillsammans med TUI sammanställer resårer 2016 står det klart att sökningarna efter paketresor ökat med 11 procent jämfört med året dessförinnan. Mest ökade Googlesökningarna på Spanien (+34 procent) och Grekland (+18 procent).

– Att Spanien har ökat så mycket när det gäller söket på Google är inte förvånande eftersom vi har sett samma utveckling under året när det gäller bokningar. Det har verkligen varit Spanienfeber hela året, både för vintern och sommaren, och resorna dit ökade med 15 procent från 2015 till 2016, säger Leyla Öfwerström på TUI i ett pressmeddelande.

Sökningarna på Google efter all inclusive ökade med 21 procent under 2016 jämfört med 2015, och när det gäller träningsresor är det främst golfresor som sticker ut i Googlesökningarna under 2016.

– Sökningar på golfresor ökade 22 procent och framför allt drevs detta på av Spanien. Här ökade söket när det kommer till golfresor med 64 procent jämfört med 2015, säger Jonas Wallentin, analysansvarig inom resebranschen på Google.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019