Annons:

Annons:

”Jag söker känslan att vara välkommen”

Helena Spens Sellick är ny på Researrangörerna Nordic. Här svarar hon på Travel News på nytt jobb-enkät.

Grattis till nya jobbet. Varför du tror du att de valde dig?

Det var jag som valde dem tror jag… Nyligen hemflyttad från 20 år i Kapstaden sökte jag upp den resebyrån som jag tycker är mest dynamisk och spännande på Södra Afrika.  Efter 20 års verksamhet inom turism i Sydafrika har jag gedigna kunskaper och ett stort nätverk av kontakter.

Vad gör dig till en bra medarbetare?

Jag är bäst som medlem av ett team och som projektledare. Jag är prestigelös och positiv – och diskar om det behövs! Jag ser till lösningar som är bäst för verksamheten och är flexibel. Min läggning är systematisk och analytisk och jag är problemlösande.

Vad är det första du ser när du kommer in på ett hotell?

Leende – jag söker efter känslan att vara välkommen.

Vad skulle få dig att byta arbetsgivare?

Nya utmaningar är alltid lockande! Jag är annars lojal och det krävs mycket för att jag byter jobb.

Varför ska man åka till din destination?

Sydafrika är en fantastisk destination där det finns något för alla – sol, fantastiska natur och djurupplevelser, spännande städer, levande kultur, äventyrsupplevelser på rad och inte minst de gästfria och glada invånarna.

Besöksnäringens största utmaning?

Att behålla den personliga kontakten, servicen och samtidigt automatisera i den allt snabbare bokningsvärlden. Jag menar att de personliga kontakterna är otroligt viktiga – både mellan kund och resebyrå en även mellan resebyrå och leverantörer.

Namn: Helena Spens Sellick

Titel: Resespecialist

Familj: Min dotter Tanja 20 år, min son Max 15 år och min hund Zoe

Ålder:55

Bor: Lund

Senaste resa: Riga

Favorithotell: Jag har två: Tintswalo Atlantic i Kapstaden och Babylonstoren’s Farm Hotel i Stellenbosch men allra bäst har jag det under bar himmel på en strand eller i ett tält ute i naturen.

Favoritreseapp: Culure Trip men jag är också lite av en kartnörd så TomTomGo och Google Earth är flitigt använda

   Min drömresa: St Helena;-)

Detta vet vi inte om dig: Jag började min karriär i resebranchen med att arrangera sportdykningsresor till Lofotens späckhuggare och jag gjorde den första resan med sportdykare till Sardine Run utanför den sk Wild Coast i Sydafrika.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA