Annons:

Annons:

Nya spanska storägare i TUI

Ett spanskt hotellkonsortium blir nya storägare i TUI,Europas största resekoncern.

Hotellkonsortiet köper 17,3 procent av TUI:s aktier av den tyska storbanken WestLB, som tidigare deklarerat att de vill köpa ut sig ur den börsnoterade resejätten.
Det rapporterar nyhetssajten e-tid.com.
Familjedrivna Riu Hotels, som äger 96 hotell, köper 10 procent av aktierna. Hotellkedjan har redan starka band till TUI, som är hälftenägare i bolaget. Hotellgruppen Empresas köper 2,4 procent och spanska banken CAM 4,9 procent.
Hotellkonsortiet valde att inte köpa WestLB:s övriga 14 procent i TUI, eftersom man då enligt tysk lag tvingas lägga ett bud på hela TUI. WestLB ska i stället försöker sälja resterande aktieinnehav till institutionella köpare i Europa och USA.
TUI:s ledning hälsar de nya ägarna med tillfredsställelse. Genom att ingen ägare kontrollerar mer än 20 procent av aktierna ger det enligt tyska branschbedömare stort inflytande för TUI:s ledning inklusive vd Michael Frenzel, som drivit strategin för vertikal integration hårt inom koncernen.
– Det är en utomordentlig lösning. Med Riu Hotels förstärker vi vårt partnerskap med ”high earnings hotel business”, där vi vill fortsätta expandera. Vi har också vunnit en ny strategisk partner i Grupo de Emresas ( Fiesta Hotels), med vilken vi har arbetat mycket väl tillsammans med på den brittiska marknaden, säger Frenzel i en presskommentar.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Resekonsult
Sista ansökningsdag:
06 June, 2018
Go Active Travel söker en konceptansvarig reseproducent
Sista ansökningsdag:
04 June, 2018
Thabela Travel söker VD till huvudkontoret i Täby
Sista ansökningsdag:
05 June, 2018