Annons:

Annons:

Primera Air i konkurs – 700 svenskar strandsatta

Danska charterflygbolaget Primera Air, som flyger åt researrangören Solresor,  försätts i konkurs. Från midnatt stannar alla bolagets plan på marken, skriver Dagens Industri. ”På denna sorliga dag säger vi hejdå till er alla”, skriver Primera air på sin hemsida.

Såväl Primera Air Scandinavia baserat i Danmark som Primera Air Nordic med bas i Lettland kommer på tisdagen att ansöka om konkurs. Verksamheten läggs ned från och med midnatt.

Primera Air har varit verksamt i 14 år, men brottas sedan två år med försenade leveranser av nya flygplan från Airbus, vilket lett till skenande kostnader för tillfälligt inhyrda plan och inställda flighter.

Primera Air är Solresors största flygleverantör. Just nu befinner sig 700 av deras resenärer på semester i Europa, skriver Göteborgsposten.

– Jag vill inte bekräfta den siffran, men vi har säkert fler resenärer som ska ut och resa den närmaste tiden, säger Niklas Palm på Solresor.

Solresor fokuserar just nu på sina resenärer.

– Vi måste lösa situationen för de resenärer som har inbokad semester, och flyga hem de som är iväg, säger Niklas Palm.

I ett internt meddelande till bolagets kabinpersonal anför ledningen just kostnadsutvecklingen i spåren av försenade Airbus-plan som bakgrund till konkursen, enligt den danska resesajten Check-in.dk.

Försök att rädda bolaget med ny finansiering uppges ha misslyckats.

Boalget bekräftar konkursen i ett kort officiellt meddelande på sin hemsida. Resenärer med inbokade flygresor uppmanas att kontakta respektive researrangör för mer information.

Moderkoncernen Primera Travel Group omsätter motsvarande 3,1 miljarder kronor och flyger årligen 300.000 semsterfirare från hela Norden, enligt bolagets hemsida.

En kommentar

  1. Subscriber User: Varför har ni raderat alla kommentarer i trådarna kring Solresor/Primera? Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019
Affärsresesäljare – Kalmar
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
Är du vår nya Key Account Manager?
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
Vulkanresor söker en resekonsult till Umeå
Sista ansökningsdag:
14 juni 2019