Annons:

Resebranschen fortsätter att önska fond för att återbetala resenärer

Regeringen måste införa en fond som resebyråerna kan använda för att betala tillbaka de resenärer som drabbats av coronakrisen. Det skriver tre företrädare för resebranschen på Göteborgs-Postens debattsida. De menar att branschen i praktiken belagts med yrkesförbud i och med UD:s avrådan av utlandsresor. Nio av tio resebyråer är på väg mot konkurs – något regeringen känt till i tre månader, skriver de. ”Vi befinner oss i en helt omöjlig situation, med noll i intäkter och tomt i kassan samtidigt som vi ska ersätta resenärerna för deras inställda resor”. Fonden, som bör omfatta sex miljarder kronor, vill de ska fungera som ett lån som branschen efterhand betalar tillbaka.

Här är hela debattartikeln,

6 kommentarer

  1. Erik: Sluta att sprida SRF:s lögner om att "9 av 10 resebyråer kommer att gå i konkurs"! - För det första så finns inga belägg för detta påstående - För det andra så lär det inte underlätta en återhämtning om kunderna inte vågar anlita en resebyrå längre för den allmänna uppfattningen är att resebyrån troligtvis kommer att gå i konkurs.
  2. Anonym: Vilka är dessa tre företrädare för resebranschen? Eller är det återigen SRF som talar för alla och gör mer skada än nytta med sina uttalanden
  3. Anders: https://www.gp.se/debatt/inr%C3%A4tta-en-fond-som-kan-betala-tillbaka-resen%C3%A4rernas-pengar-1.29401230
  4. Anders: Göran Grell, RK Travel Group Jon Tormodsson, Supreme Travel Joel Gustavsson, Olka Sportresor
  5. Micke: Håller med Erik. Ingen bra reklam för resebranschen. Dessutom börjar flygbolagen betalar tillbaka pengarna. Igår kom SAS återbetalning för inställda flyg.
  6. Christina Bengtsson: Jag bokade en paket resa med Detur och skulle åka den 11/4, ekonomi avdelningen fick mina uppgifter den 18/3 har fortfarande inte fått pengarna. Vet en som skulle åka den 23/3 med samma bolag hon har heller inte fått pengarna. Känns som de är dåliga på att betala ut sina pengar.