Annons:

Robotar välkomnar kryssningspassagerare

Costa Cruises ska låta mänskliga robotar ta hand om passagerarna. Fartyget Costa Diadema är först ut och robotarna kliver ombord lagom till sommarens Medelhavskryssningar.

Costa Cruises, som samarbetar med Ving i Medelhavet, tar nu servicekonceptet till en ny nivå och anställer robotar för att ta hand om passagerarna. Robotarna ska kunna kommunicera med kryssningsgästerna på engelska, tyska och italienska. Vid ombordstigning finns de till hands och vägleder passagerarna rätt på fartyget. Bland annat ger de tips och råd om restauranger och underhållning ombord och utflykter i land, skriver Ving i ett pressmeddelande.

– Med robotarna visar verkligen Costa Cruises att de vill ligga i framkant med innovativa och digitala lösningar.Det här är en spännande lansering som jag tror kan bli både ett roligt och uppskattat inslag under kryssningen, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Robotarna gör praktik under våren 2016 för att vara sjödugliga och redo att ansluta till Costa Diademas besättning lagom till sommarens kryssningar i Medelhavet.

Kommentarer är stängda.