Annons:

Annons:

Svenska affärsresenärer sviker Storbritannien för Tyskland

Storbritannien tappar och samtidigt stärks Tysklands betydelse bland svenska affärsresenärer i Europa. Det visar en ny rapport där affärsresebyrån FCM Travel Solutions har analyserat samtliga sina bokningar 2018 och jämfört dem med tidigare år. Fortfarande reser dock svenska företag mest till Norge och Danmark, enligt ett pressmeddelande.

–       Förändringar i omvärlden påverkar snabbt affärsresandet och de mest bokade destinationerna visar var svenskarna just nu arbetar och gör affärer. Statistiken visar hur Brexit har påverkat affärsresandet. Storbritannien, som har legat i topp flera år i rad, lockar inte affärsresenärer som förr. Samtidigt kan vi se hur Tyskland, Lettland och Italien ökar snabbt jämfört med tidigare år, säger Bodil Månsson, Managing Director på FCM Travel Solutions i Norden, i ett pressmeddelande.

Den nordiska marknaden är dock fortfarande viktigast för svenska företag. Mest gör man affärer i Norge och Danmark, som toppar både den nordiska och den europeiska affärsrese-listan.

Interkontinentalt är det främst resandet till Kina som har ökat. Idag ligger Kina på en andra plats efter USA. Indien, Japan, Kanada och Australien är alla nya marknader på den interkontinentala top-listan för 2018.

–       Svenska företag blir alltmer internationella och etablerar sig på nya marknader. Extra intressant är att Indien har ökat snabbt. Även att Australien går rätt in på en 10:e plats är lite överraskande, säger Bodil Månsson.

Inom Sverige reser de flesta affärsresenärer till de tre storstäderna Stockholm, Göteborg, Malmö. Men både Karlstad, Sundsvall och Helsingborg har gått förbi Umeå, som tidigare legat på en stabil fjärdeplats.

Hit reser svenska affärsresenärer inom Sverige 2018

 1. Stockholm
 2. Göteborg
 3. Malmö
 4. Karlstad
 5. Sundsvall
 6. Helsingborg
 7. Umeå
 8. Luleå
 9. Visby
 10. Örebro

Hit reser svenska affärsresenärer inom Norden och Europa 2018

 1. Norge
 2. Danmark
 3. Tyskland
 4. Storbritannien
 5. Finland
 6. Nederländerna
 7. Frankrike
 8. Spanien
 9. Lettland
 10. Italien

Hit reser svenska affärsresenärer interkontinentalt 2018

 1. USA
 2. Kina
 3. Sydkorea
 4. Indien
 5. Förenade Arabemiraten
 6. Japan
 7. Singapore
 8. Kanada
 9. Hong Kong
 10. Australien

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Säljare till Möten, Event och Partners
Sista ansökningsdag:
31 mars 2019
Air Content Analyst
Sista ansökningsdag:
31 mars 2019
Regional Sales Manager – BIG Travel Sweden AB
Sista ansökningsdag:
14 april 2019
Driven resesäljare sökes
Sista ansökningsdag:
9 april 2019
Account Manager Governmental till Radisson Hotel Group
Sista ansökningsdag:
22 mars 2019