Annons:

Annons:

Brittiska TUI bytte namn på skandalhotell

Charterbolaget TUI i Storbritannien har vållat ilska efter att ha lanserat en resort i Dominikanska republiken som "helt ny". I själva verket handlar det om en resort som funnits i bolagets utbud fram till nyligen – men som bytt namn efter flera salmonellautbrott, skriver Expressen.

Så sent som i höstas var semesteranläggningen nämligen känd som Sunscape Bavaro Beach och gästades av Tui-resenärer, skriver Daily Mail.

Hotellet blev omskrivet och ökänt i oktober då en brittisk familj hävdade att de fått salmonella under vistelsen, skriver Expressen.

On Holiday Claims, en brittisk konsumentrådgivare med resor som specialitet, har hittat sex recensioner på Tripadvisor som varnar om den dåliga hygieniska standarden på resorten. Tre av de sex hävdar att de fått salmonella under vistelser på den.

Men nyligen har den nedsablade resorten dykt upp under nytt namn: Impressive Resort and Spa.

På sin brittiska hemsida skriver Tui att ”detta är en helt ny anläggning så den har inga betyg på Tripadvisor än”.

Det var en gäst på hotellet som uppdagade bedrägeriet. Han, Carl Lawton, slog larm på Facebook och skrev:

”Jag vill varna alla att Tui utannonserar Impressive Beach and Spa som en helt ny anläggning i Dominikanska republiken. I själva verket är det Sunscape Beach. Jag känner mig väldigt besviken på TUI – det är den värsta säljbluff jag varit med om”.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA