Annons:

BCD Travel investerar tungt i japanskt bolag

BCD Travel har signerat ett avtal som ger ett majoritetsägande i det japanska bolaget Hitachi Travel Bureau. Avtalet ger BCD en kontrollpost i deras japanska verksamhet, en av Asiens viktigaste företagsresemarknader, enligt ett pressmeddelande.

“Den här investeringen är resultatet av en detaljerad och långsiktig planering men också en återspegling av vårt starka engagemang i Asien-Stillahavsregionen, säger Greg O’Neil, BCD’s president of Asia Pacific. ”Som majoritetsägare i vårt japansk affärsverksamhet tillsammans med vår betrodda partner Hitachi Travel Bureau, ser vi fram emot att kunna utveckla vårt tjänsteerbjudande till både globala och lokala kunder på denna viktiga marknad”.

Hitachi Travel Bureau är en av Japans ledande reseföretag, med 280 anställda, kontor i Japan och Kina med en årlig omsättning på mer än 330 miljoner USD. Japan är en av de ledande ekonomierna i Asien-Stillahavsregionen och det faktum att japanskt näringsliv har en stark ställning i ett flertal exportfokuserade branscher såsom bilar, konsumentelektronik, läkemedel, bioteknik, halvledare, skeppsvarv, flygindustri och processad mat gör det till ett lukrativt företagscentrum.

Kazuhiko Otani, nuvarande President för Hitachi Travel Bureau, kommer förbli President/Managing Director för BCD i Japan. Med över 30 års erfarenhet av den lokala marknaden och med en djup kunskap om branschen är han den rätta att leda BCDs tillväxtstrategi på denna viktiga marknad.

BCDs investering i Japan är det senaste exemplet i en lång rad av expansiva investeringar. Andra investeringar av majoritetsposter eller helägda bolag är i Brasilien, Kina, Hong Kong, Polen och Colombia, Acendas Travel och World Travel Services i USA, Nordiska resebyrån Ticket Biz, Global Grass Roots Meetings & Events, Englandsbaserade internationella eventbyrån Zibrant, USA baserade Universal Meetings Management Inc., marknadsföringslogistik byrån Plan 365 Life Sciences och mobilföretaget GetGoing.

“Vårt majoritetsägande i det japanska bolaget är ett bevis på vår expansiva förvärvsstrategi”, säger John Snyder, President and CEO of BCD Travel. ”Vi växer i marknader där efterfrågan för företagsresande växer och våra kunder vill att vi ska finnas. Detta förvärv öppnar upp nya affärsmöjligheter för oss på en av världens mest unika.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024