Annons:

Annons:

Dyrare att resa under 2019

Under 2019 kommer de globala hotellpriserna att öka med 1-3 procent världen över. De globala flygpriserna kommer att öka med 1-2 procent på de flesta marknader enligt affärsreseföretaget BCD Travels nyligen släppta Branschprognos 2019. 

Globalt sett förväntas genomsnittliga biljettpriser för regionala och interkontinentala flygningar i både business class och ekonomiklass gå upp med 1 procent under 2019. Regionalt sett kommer de genomsnittliga biljettpriserna att variera mellan -2 och +3 procent, där de största minskningarna förväntas ske på ekonomiklassbiljetter i Latinamerika och de största ökningarna på biljetter i business class i sydvästra Stillahavsområdet. 

Hotellpriserna förväntas öka med 1-3 procent världen över med små regionala variationer. Betydligt större variationer kan ses på landsnivå, som Indien där man förutspår en prishöjning på 6-8 procent. Europa kommer också att se prisöknigar, Ungern kan komma att se en ökning med 4-6 procent och Irland och Portugal en ökning på 3-5 procent. De ökade hotellpriserna beror till en stor del på att efterfrågan växer något snabbare än utbudet på de flesta marknader. I USA ökar hotellbeläggningen i allmänhet år för år, särskilt i storstäderna tack vare den fortsatt starka amerikanska ekonomin. På vissa platser kan resenärer få stora problem med att hitta lediga hotellrum.

– Trots att både flyg och oljepriserna kommer att stiga under 2019 så ser prognosen för flygindustrin bra ut. Då världsekonomin blir allt bättre så kommer efterfrågan på resor att öka och fler företag kommer att dra nytta av högkonjunkturen och med det öka sitt totala resande, säger Joakim Krumlinde Director Sales Nordic. 

På grund av de stigande hotellpriserna förväntas alternativa boendelösingar som Airbnb att öka under 2019. ”Airbnb for work” redovisade nyligen att över 700 000 anställda har utnyttjat deras erbjudanden. London och Paris toppar listan över de städer som flerst affärsresnärer utnyttjat Airbnb for work.

 

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Är du vår nya Key Account Manager?
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019
Vulkanresor söker en resekonsult till Umeå
Sista ansökningsdag:
14 juni 2019
Affärsresesäljare – Kalmar
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019