Annons:

British Airways miljardlånar för att möta stigande efterfrågan på resor

British Airways rustar för ett ökat resande i spåren av de globala massvaccineringarna. Flygbolagets ägare aviserar att man säkrat ett statligt backat lån på 2 miljarder pund, motsvarande cirka 22,5 miljarder kronor för att öka bolagets flexibilitet, rapporterar Business Traveller.

International Airlines Group som är noterat på både Madrid- och Londonbörsen bekräftar att bolagets dotterbolag Brittish Airways säkrat ett miljardlån för att möta ett ökat resande under det kommande året.

Lånet som löper över fem år har undertecknats av ett syndikat av banker och är delvis garanterat av den brittiska exportkreditnämnden, UKEF.

International Airlines Group säger i en kommentar att lånet ska användas för att förbättra British Airways likviditet. Kapitaltillskottet ska ge flygbolaget en operativ och strategisk flexibilitet för att kunna möta den ökande efterfrågan på resor som bolaget räknar med att se i spåren av de globala massvaccineringar som inletts.

För att bolaget ska uppfylla de lånevillkor som satts ska det bland annat nå kravet om utdelning till ägarbolaget under hela låneperioden.

International Airlines Group som förutom British Airways också äger det spanska flygbolaget Iberia säger i ett uttalande att bolagsgruppen fortsatt har en en stark likviditet med kontanttillgångar och outnyttjade krediter till ett värde om 8 miljarder pund.

Flygbolagsgruppen konstaterar dock att de fortsatt undersöker ytterligare låneinitiativ för att säkra upp likviditet.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024