Annons:

First Camp gör norskt förvärv – omsätter nu en miljard

Skandinaviens största campingkedja, First Camp, gör nu sitt andra förvärv i Norge, enligt ett pressmeddelande. Nu förvärvar man GOL Campingsenter i Hallingdal, Norge och blir därmed en koncern med 61 destinationer med en samlad årlig omsättning på cirka 1 miljard SEK.

First Camp vill växa kraftigt i Norge de närmaste åren och siktar på att ha minst ett tiotal destinationer i Norge inom tre-fem år.

”Att utöka First Camps erbjudande med en destination i Hallingdal ger våra gäster möjligheten till fina camping- och stugupplevelser vinter som sommar. GOL Campingsenter är en väletablerad och välskött camping och passar väl in i vår strategi att fortsätta växa med förvärv i Norge.”, säger Ola Bååth, investeringschef i First Camp i ett pressmeddelande.

GOL Campingsenter som nu förvärvas har cirka 600 campingtomter, 39 stugor, restaurang och ett badland. Campingen ligger centralt i Hallingdal som lockar gäster året runt med sin närhet till den norska fjällvärlden. First Camp tillträder campingen den 31 mars. Nuvarande personal kommer att fortsätta arbeta inom First Camp.

First Camp har växt snabbt de senaste åren, och har gått från 120 miljoner SEK och 20 destinationer i Sverige, till att nu ha 61 destinationer i Sverige, Danmark och Norge. Förvärvet av GOL Campingsenter och övriga förvärv de senaste månaderna ger bolaget en samlad årlig omsättning på cirka 1 miljard SEK. 

Förvärvet av GOL Campingsenter genomförs av ett dotterbolag till First Camp Group AB. GOL Campingsenter omsatte under 2021 cirka 20 MSEK med en lönsamhet i linje med First Camp-koncernens, och förvärvet finansieras genom koncernens befintliga kreditfacilitet enligt ett pressmeddelande.

En kommentar

  1. Susanne: Heja First Camp! Imponerande resa...
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024