Annons:

BRA ska flyga för Apollo i tre år för 1,6 miljarder

Apollo och BRA har ingått ett strategiskt samarbete om charterflygningar med start den 8 oktober 2023. Det treåriga samarbetet, med ett kontraktsvärde på cirka 1,6 miljarder kronor, innebär att BRA expanderar sin satsning på charter och att Apollo kan utveckla sitt fokus på attraktiva helgavgångar och flexibilitet över säsongerna, enligt ett pressmeddelande.

Flygningarna går huvudsakligen från Stockholm och Göteborg till 10 destinationer runt Medelhavet och görs med Airbus A320.

Samarbetet med Apollo innebär att BRA satsar vidare på sitt nya affärsområde charter och utökar sin flygplansflotta* med ytterligare två flygplan av typen Airbus A320 med plats för 180 passagerare. I avtalet finns även möjlighet att utöka samarbetet med fler Airbus A319 och A320. Samarbetsavtalet, som sträcker sig över tre år, omfattar flygningar på året runt-basis för Apollo från Stockholm Arlanda och Göteborg Landvetter till ett tiotal destinationer runt Medelhavet såsom Cypern, Egypten, Grekland, Kroatien, Spanien, Turkiet samt Kanarieöarna.

– Vi är både glada och stolta över att Apollo väljer oss på BRA som partner i detta långsiktiga samarbete. Vi ser det som ett kvitto på att vårt erbjudande om flygkapacitet med stort kundfokus och vårt ambitiösa hållbarhetsarbete är uppskattat och vi ser verkligen fram emot att välkomna Apollos gäster ombord, säger Ulrika Matsgård, VD på BRA.

Den första Apollo-flygningen med BRA avgår den 8 oktober 2023.

* BRAs nuvarande flotta består av fjorton ATR 72-600 och fem Airbus 319 och utökas nu med två Airbus 320 och en Airbus i reserv.

Kommentarer är stängda.