Annons:

Norwegian ställer in 3 000 flygningar

Det norska lågprisflygbolaget Norwegian kommer ställa in omkring 3.000 flygningar i spåren av coronavirusutbrottet från idag fram till juni. Bolaget har även inlett förhandlingar med facket om temporära uppsägningar rapporterar Dagens Industri. Det motsvarar cirka 15 procent av bolagets kapacitet under perioden.

Den senaste veckan har Norwegian noterat en minskad efterfrågan. Bolaget kommer därför att ställa in cirka 3000 avgångar för att möta den ändrade efterfrågan. De inställda flygningarna motsvarar cirka 15 procent av bolagets totala kapacitet under perioden som sträcker sig från mitten av mars till och med mitten av juni och påverkar hela linjenätet. Norwegian kommer att återkomma med fler detaljer så snart de planlagda ändringarna är klara. Kunder som berörs kommer att bli informerade direkt.

–Det här är en allvarlig period för hela flygbranschen, även för oss på Norwegian. Vi uppmuntrar myndigheter att omedelbart vidta åtgärder för att minska den ekonomiska belastningen för flygbolagen samt för att skydda viktig infrastruktur och arbetstillfällen, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram i ett pressmeddelande.

–Tyvärr kommer de inställda flygen påverka en betydande andel av Norwegians anställda. Vi har inlett formella samtal med våra fackföreningar gällande permittering av anställda. Vi kommer att fortsätta ha en konstruktiv dialog med fackföreningarna och våra kollegor för att ta oss igenom den här svåra tiden, fortsätter Schram.

Kommentarer är stängda.