Annons:

4 av 10 besökare vill fortsatt hålla avstånd efter pandemin

Nästan 40 procent av sommarens besökare vill fortsatt hålla avstånd vid ett kommande normalläge. Det visar en kundundersökning som den småländska vilda västern-parken genomfört under vintern. Inför kommande säsong behåller High Chaparral förhandsbokning och ett dagligt besökstak, enligt ett pressmeddelande.

I en kundundersökning tillfrågades sommarens besökare på High Chaparral om hur de ser på köbildning och större folksamlingar när pandemin är över. Nära 40 procent uppger att de kommer att fortsätta hålla avstånd och vara på den säkra sidan. Drygt 50 procent uppger att de kommer att vara fortsatt försiktiga men inte vara bekymrade av att vara i stora folksamlingar. Cirka 10 procent uppger att de när pandemin är över kommer att återgå till det normala och att hålla avstånd inte kommer att vara viktigt eller något de kommer att tänka på.

High Chaparral har under höstens planeringsarbete inför nästa sommar redan tagit höjd för ett förändrat beteendemönster efter två somrar präglade av restriktioner och rekommendationer kopplade till covid-19. Tidigt i höstas meddelade High Chaparral att förhandsbokning och en daglig besöksgräns införs permanent. Säsongskortshållare behöver som tidigare inte förboka besöket.

– Kundundersökningen bekräftar att det helhetsgrepp vi nu tar för att ytterligare minska risken för kö och trängsel vid entrén, butiker och matställen, showarenor och aktiviteter i parken är rätt väg att gå, säger Mathias Bergendahl, VD för High Chaparral i ett pressmeddelande. 

Kommentarer är stängda.