Annons:

SAS ökar antalet passagerare – men skjuter upp stor räntebetalning

Flygbolaget SAS skjuter upp två räntebetalningar på olika hybridobligationer till ett sammantaget värde om 178 miljoner kronor, framgår av ett pressmeddelande.

”SAS Forward-planen är avsedd att säkra långsiktig konkurrenskraft och finansiell styrka”

Uppskjutandet är i linje med omställningsplanen som kallas SAS Forward, som lades fram den 22 februari i samband med delårsrapporten för det första kvartalet.

SAS skjuter upp räntebetalningarna som förfaller den 25 och den 26 april på hybridobligationer. Uppskjutandet av räntebetalningen görs i enlighet med villkoren för respektive hybridobligation.

”Detta innebär att SAS skjuter upp bolagets halvårsvisa räntebetalning på 36 miljoner kronor, som förfaller den 25 april 2022, på bolagets utestående 1.615 miljoner kronor hybridobligationer med evig löptid med ISIN SE0014957999 samt bolagets halvårsvisa räntebetalning på 138 miljoner kronor, som förfaller den 26 april 2022, på bolagets totala utestående 6.000 miljoner kronor efterställda hybridobligationer med evig löptid med ISIN SE0014958005 och SE0014958013”, skriver bolaget.

SAS Forward-planen är avsedd att säkra långsiktig konkurrenskraft och finansiell styrka. Planens framgång och förmågan att attrahera potentiellt nytt kapital är beroende av att SAS fullt ut lyckas genomföra planen för kostnadssänkningar, vilket i sin tur är beroende av att SAS intressenter deltar fullt ut, skriver bolaget.

”Vi fortsätter att skala upp verksamheten och ökar vår kapacitet till sommarens högsäsong, också på grund av en ökande försäljningstrend”

1,4 miljoner resenärer flög med SAS i mars vilket är en ökning med 360 procent jämfört med samma månad förra året. Jämfört med februari i år var ökningen 50 procent. Det framgår av ett pressmeddelande.

Enligt vd Anko van der Werff hade mars 2022 det högsta antalet passagerare sedan pandemin slog till i mars 2020.

– Vi fortsätter att skala upp verksamheten och ökar vår kapacitet till sommarens högsäsong, också på grund av en ökande försäljningstrend, säger han i pressmeddelandet.

Van der Werff säger också att företagets förändringsbehov finns kvar och att man fortsätter jobba för att göra SAS finansiellt starkare. I slutet av februari meddelade SAS att flygbolaget ska spara 7,5 miljarder kronor de närmaste åren vilket utlöst en våg av missnöje hos medarbetarna.

En kommentar

  1. Jervejint: Helt rätt av SAS. Hoppas innerligt SEB fonder och dess huvudägare som storägare i SAS, anammar samma policy till deras bolånekunder.
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024