Annons:

Annons:

Nu återstartar vi reseindustrin

Den 28 oktober 2021 är det världspremiär på Travel News Business Forum. 

Här kan du anmäla dig till Travel News Business Forum: Nordvästra Skåne på Clarion Sea U i Helsingborg den 28 oktober med start klockan 13.

Det är ett regionalt event och en gala med syfte att lyfta reseindustrins intäkter och professionalitet. Vårt mål är att nå alla som arbetar med turism, hotell och resande från Bjärehalvön till Ven och från Mölle till Åsljunga. Helsingborg må vara i mitten, men vi bryr oss lika mycket om er som arbetar på ytterkanterna.

Här hittar du anmälningslänk. Det är gratis och alla som arbetar i besöksnäringen och reseindustrin är varmt välkomna. 

Syftet med Travel News Business Forum är förstås att återstarta resebranschen på allvar. Vi vill skapa en brygga mellan besöksnäringen och det offentliga. Fokus ska vara på lönsamhet och ökad tillväxt, vilket är extra viktigt efter pandemin som slagit hårt på branschen. Vi kommer även erbjuda våra deltagare på en workshop som fokuserar på revenue management. Men också – så når du dina personliga mål i reseindustrin.

Travel News är Sveriges ledande affärstidning för rese- och turistnäringen. Vi bevakar mötesindustrin och affärsresandet, resebyråerna, researrangörerna, flygbolagen, flygplatserna, hotellen, färjerederierna, tågföretagen, bussbolagen och biluthyrarna. Detta har vi gjort sedan 1985. Varje morgon skickar vi ut ett nyhetsbrevet till 10 000 personer.

Vill du också börja arbetsdagens med full koll på läget och de senaste jobbannonserna? Klicka här.

Philip Diab är grundare av företaget Kickass-Coach i Malmö och många känner igen honom som den rättframme coachen i tv-programmet Lyxfällan.
Foto: Daniel NilssonInnan avslutande engagemang kommer Philip Diab, från Kickass Coach och kör Live Coaching. Philip Diab, är grundare och utbildningsledare och har arbetat som coach i 15 år. Sedan 2008 har Philip också medverkat i Lyxfällan. Innan coaching var Philip serieentreprenör och har arbetat med marknadsföring och försäljning.

Prisutdelningen kommer avsluta kvällen där bland annat kategorierna ”Bästa hotelldirektör”, ”Bästa B2C-hotell” , ”Rising star” och ”Bästa besöksanledningen” med flera ska utses. De olika kategorierna kommer röstas fram av allmänheten, av näringen eller av Travel News beroende på kategori. Mer om detta inom kort.

 

Travel News Wilhelmina Skoghpris delas ut till personer och företag som utmärkt sig i sann Wilhelmina Skoghanda. Det kan vara teknisk innovation, en storslagen byggnad, men det kan också vara ett konsekvent arbete med service och hög kvalitet.

De nominerade till Wilhelmina Skogh-priserna i Nordvästra Skåne är:

Håll utkik, de nominerade släpps snart!

Har du tips på vem som nomineras, mejla oss. Du får gärna tips om din egen verksamhet.

BOKA DIN PLATS HÄR

Program
12:00

12-13 incheckning samt lunch till bra priser!

13:00

Viggo Cavling

Moderator och tillika Travel News chefredaktör Viggo Cavling hälsar välkomna

13:10

Profilbild av Bjorn Lundstrom

Björn Pilot om marknadsföring i sociala medier.

SAS mest kända medarbetare piloten Björn Lundström började lägga ut filmer på Youtube och blev med tiden en av Sveriges största profiler i sociala medier, men SAS uppskattade inte hans filmer. Björn berättar hur du kan marknadsföra ditt varumärke genom dina medarbetare.

13:40

Rapport om Helsingborg turism och attraktionskraft. Benchmarking Alliance grundare och Head of Research Johan Johander redovisar unika hotellsiffror.

14:10

Alexandra Fält

Alexandra Fält - Så får vi fler internationella turister till Sverige.

Alexandra Fält har en bakgrund inom hotell i New York har och bland annat arbetat som revenue manager på lyxhotellet The Lowell Hotel. Nu arbetar hon med några svenska destinationer och deras internationella besökare.

15:00

Hearing Nordvästra Skåne, del 1 Destinationen B2C

Så lyfter vi Nordvästra Skåne som destination för turister från när och fjärran. Det är fullt på sommaren, men inte lika många privata hotellbokningar i november när de blåser iskallt från sundet och det regnar 360 grader. Och vem är det man vill ska komma? Alla, pensionärer, tonåringar eller barnfamiljer? Hur ser målgruppen ut och vilken analys ligger bakom?

Vad kan Helsingborgs institutioner, Dunkers, Sofiero, Kallis och Fredriksdal göra för att få ännu mera fart på utvecklingen? Vad händer i Kullaberg, Vallåsen, Hovs Hallar, Ven, Borstahusen och Arild? Vad är egentligen realistiskt, vilka mål bör regionen ha på antal besökare på lång och kort sikt? 

15:30

Hearing Nordvästra Skåne, del 2 Destinationen B2B

Affärsresandet är 30 procent av gästerna med 70 procent av intäkterna. Är det realistiskt att tro på denna ekvation även i framtiden? Och varför ska stora kongresser och event välja Helsingborg och Nordvästra Skåne när det finns fler och större lokaler i Malmö och Köpenhamn? Kommer H22 att bli en fyr som gör att många upptäcker regionen för första gången och skapar ett permanent ökat inflöde av besökare? Eller är det bara att erkänna, det går inte att locka gäster till ett liten stadskärna mitt i ett blåshål? Det blir säkert några tuffa frågor, men det är som bekant i motvind som draken lyfter.

16:00

Hearing Nordvästra Skåne, del 3 Hotell

30 procents ökning av hotellrum i en provinsstad med 115 000 invånare. Hur ska de små gamla myrorna klara sig när elefanter som Scandic och Nordic Choice kommer in med 250 nya fräscha rum var? Varför har kommunen godkänt denna extrema överetablering? Eller är det så att den nya kongresshallen blir en motor som förvandlar Helsingborg till Nordens ledande event och kongressdestination. Den mest praktiska staden där allt finns inom några minuters promenadavstånd och du kan hålla ihop en grupp på 500 personer utan att någon försvinner iväg? Behövs det ett destinationsbolag för att skapa denna utveckling eller har staden infrastrukturen på plats? Och vad händer i regionen, varför finns det inte fler varma sängar på Ven och hur får vi mer liv i spenaten, vilka soft adventures ska locka turister till weekendresor och veckobesök. 

16:30

Philip Diab - Kickass coach, live coaching

Philip Diab, serieentreprenör och en av Sveriges främsta coacher, bl a med i TV3:s Lyxfällan, kommer att skapa ytterligare klarhet kring vad som är viktigt för dig att göra och hur du gör det så att du kan nå både dina egna och din arbetsgivares mål. På scenen kommer där några av er som vill bli coachade att få möjligheten, i grupp, att hitta verktygen du behöver, och de som lyssnar kommer att känna igen sig och kunna använda det som kommer fram även i sin egen vardag

17:00

Mingel och nätverkande.

18:00

Wilhelmina Skogh-diplom till regionens mest lysande stjärnor

- Bästa hotelldirektör, utses av näringen
- Bästa B2C-hotell, utses av allmänheten
- Bästa B2B-hotell, utses av allmänheten
- Bästa vandrarhem
- Bästa camping
- Bästa regionala resebyrå B2C
- Bästa regionala resebyrå B2B
- Bästa ambassadör för turismen på destinationen, utses av näringen
- Bästa case för att driva turism till destinationen, utses av näringen
- Rising star, utses av Travel News
- Bästa besöksanledningen, utses av Travel News och allmänheten
- Bästa revenue management, utses av Benchmarking Alliance

20:00

Hemgång!

Eller middag och övernattning för dem som vill hänga kvar.

Snart kommer det ett bra erbjudande till alla besökare. Håll ut!

Travel News Business Forum Nordvästra Skåne är kostnadsfritt, vi bjuder på kaffe i pauserna. Lunch finns att köpa till bra priser från kl 12.00. Evenemanget börjar kl 13.00.

Var: Clarion Hotel Sea U, Kungsgatan 1, Helsingborg.
När: Torsdag 28 oktober, 2021
Tid: Start kl 13:00

Antalet platser är begränsat, det är först till kvarn som gäller. Säkra din plats redan nu!

BOKA DIN PLATS HÄR

 

Partners

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.