Annons:

Travel News Business Forum Sydvästra Skåne 12 juni

people walking on sidewalk near brown concrete building during daytime

Travel News Business Forum är ett regionalt event och en gala med syfte att lyfta reseindustrins intäkter och professionalitet. Det gör vi genom att samla alla som arbetar med turism, hotell och resande under samma tak. Vårt event är en mötesplats, en mässa, seminarier och avslutas med en prisutdelning och mingel.

Fokus är ökad tillväxt och högre vinst. Det kan ske på två sätt. Fler besökare och gäster. Högre intäkter i form av högre priser och bättre marginaler. Vi vill skapa en mötesplats för affärer och starka nätverk.

Travel News är Sveriges ledande affärstidning för rese- och turistnäringen. Vi bevakar mötesindustrin och affärsresandet, resebyråerna, researrangörerna, flygbolagen, flygplatserna, hotellen, färjerederierna, tågföretagen, bussbolagen och biluthyrarna. Detta har vi gjort sedan 1985. Varje morgon skickar vi ut ett nyhetsbrevet till 10 000 personer.

ANMÄL DIG GRATIS HÄR

Vårt event är en mötesplats 360 grader, en mässa, workshops, seminarier och avslutas med en prisutdelning och mingel. Från scenen blir det både inspiration om reseindustrin och viktiga siffror om vad det kostar att bo på hotell och arrangera en konferens.

Årets tema är mot framtidens reseindustri. Vad är på gång inom resande och hospitality? Och hur man bokar och betalar en resa i framtiden? Reseindustrin var en av de första att digitaliseras, men nu vill många aktörer ta nästa steg. Att skapa en resa eller konferens ska vara lika enkelt som att göra en spellista i Spotify och dela den med sina kompisar eller med hela världen. Och hur kommer vi att resa i framtiden när höga krav på hållbarhet är lika självklart om säkerhetsbälte i bilen?

Moderator Viggo Cavling

Viggo Cavling är chefredaktör för Travel News sedan februari 2018. Han har tidigare varit chefredaktör affärstidningen Resumé och verksam inom media sedan tidigt 90-tal. Med stor energi och mycket humor leder han dagen och kvällen på Travel News Business Forum.

Vår prisutdelning leds av Susanna Dzamic.

Susanna Dzamic är en välkänd journalist, moderator och på senare tid även standup-komiker med bas i södra Sverige. Genom åren har hon medverkat mycket i både radio och tv. Få kan leverera en vass oneliner med så mycket hjärta.

Målgrupp: Alla som arbetar med resor och turism på en region. Fokus: hotell och reseföretag. Vi vill också nå eventbolag och de viktigaste krögarna på ort som har restauranger som lockar besök utifrån.

Kontakt: marie.hemdal@travelnews.se

Ring gärna: +46767145033

Läs mer om Marie här.

Program
15:00

Travel News chefredaktör Viggo Cavling och vd Nils Norberg hälsar välkommen.

15:10

Profilbild av Johanna Sundberg

Johanna Sundberg, Kairos Future, tittar in i framtiden.

Johanna Sundberg arbetar som framtidsstrateg och konsult på Kairos Future. Hon har en bakgrund inom finansbranschen där hon bland annat jobbat med förändringsarbete, organisationsstyrning och ledarskapsutveckling. Hon har även erfarenhet av att utveckla och hålla utbildningar, kurser och föredrag på såväl ledningsnivå som operativ nivå. Hon har en kandidatexamen i Företagsekonomi och en masterexamen i Management från Stockholms Universitet.

15:30

Keynote speaker: Johan Johander, Benchmarking Alliance

Vilken destination i Malmö och Lund harärbäst på att locka gäster och till vilken kostnad? Rapport om svensk turism och attraktionskraft. Benchmarking Alliance grundare och Head of Research Johan Johander redovisar unika hotellsiffror. Men det blir också en dragning av konjunkturläget i stort var Sverige är på väg. Det kanske låter en smula torrt, men våra utvärderingar vid tidigare event visar att denna programpunkt är seminariet mest värdefulla när kommer till ny värdefull kunskap. Benchmarking Alliance är den ledande aktören i Norden för att mäta och jämföra nyckeltal för hotell- och konferensanläggningar.

16:00

Under dagen kommer vi att ha tre hearings: 

1: Så får vi fler B2C-turister att komma till Malmö och Lund.

brown brick building during daytime2: Vad gör vi när den svenska kronan kommer ikapp den danska.

3 : Mår Malmö och Lund bra i skuggan av Köpenhamn…

Klara namn nu är: Anders Nilsson, ESS Group, Miri B Sumiq, Director of Operations Clarion Hotel Sweden, Anna Wittgren, Marknadschef Omvärld och Näringsliv Malmö stad, Berit Vestergaard, Öresundsbron, Per Welinder, Visit Lund, Elin Moritz, Skånska möten, Karin Öhrström, vd Sturup, Maarja Edman, VD Visit Trelleborg.

18:00

Travel News Wilhelmina Skoghpris

Priset delas ut i olika kategorier till personer och företag som utmärkt sig i sann Wilhelmina Skoghanda. Det kan vara teknisk innovation, en storslagen byggnad, men det kan också vara ett konsekvent arbete med service och hög kvalitet. Vinnarna kommer röstas fram av allmänheten, av näringen eller av Travel News beroende på kategori.

Prisutdelningen leds av Susanna Dzamic.

[caption id="attachment_92601" align="alignnone" width="300"] Susanna Dzamic är en välkänd journalist, moderator och på senare tid även standup-komiker med bas i södra Sverige. Genom åren har hon medverkat mycket i både radio och tv. Få kan leverera en vass oneliner med så mycket hjärta.[/caption]

Snart kommer de nominerade i följande kategorier:

Bästa turistmotor i Sydvästra Skåne 12 juni
Bästa nya restaurang i Sydvästra Skåne
Bästa affärshotellen i Sydvästra Skåne som kan vinna ett Wilhelmina Skogh-pris
Bästa Hotell för Kärlek
Hållbarhetspriset i Sydvästra Skåne
Bästa hotell för stora och små och alla andra i Sydvästra Skåne
Bästa spahotell i Sydvästra Skåne

Bästa mötesanläggning i Sydvästra Skåne

ANMÄL DIG GRATIS HÄR

Partners