Annons:

Välkommen till Travel News Business Forum på Clarion SeaU i Helsingborg 29 mars, 2023

Travel News Business Forum Nordvästra Skåne är ett regionalt event och en gala med syfte att lyfta rese- och mötesindustrin. Det gör vi genom att samla alla ledande personer inom turism, hotell, möten, event och resande en eftermiddag. Välkomna är också industrins viktigaste kunder i form av konferensbokare, eventarrangörer och Travel Managers. Och förstås centrala leverantörer från taxibolag via vinimportörer till IT-system. 

Vårt primära upptagningsområde är från Landskrona i söder till Båstad i norr och med Mölle längst ut till väster och till Åsljunga i öster. Du får förstås komma hit om du har din bas i Malmö eller Halmstad, men vårt mål är att även komma till din stad. 

Genom att ha alla viktiga stakeholders i en region under samma tak vill vi lägga en grund för bättre affärer för alla inblandade. Enligt devisen, det är först när du tittat någon i ögonen som du vet om du vill göra affärer med vederbörande. Vi vill samla alla runt runda bord och på sätt maximera nya och gamla kontaktytor.

ANMÄL DIG GRATIS HÄR

Vårt event är en mötesplats 360 grader, en mässa, workshops, seminarier och avslutas med en prisutdelning och mingel. Från scenen blir det både inspiration om reseindustrin och viktiga siffror om vad det kostar att bo på hotell och arrangera en konferens.

Årets tema är mot framtidens reseindustri. Vad är på gång inom resande och hospitality? Och hur man bokar och betalar en resa i framtiden? Reseindustrin var en av de första att digitaliseras, men nu vill många aktörer ta nästa steg. Att skapa en resa eller konferens ska vara lika enkelt som att göra en spellista i Spotify och dela den med sina kompisar eller med hela världen. Och hur kommer vi att resa i framtiden när höga krav på hållbarhet är lika självklart om säkerhetsbälte i bilen?

Moderator Viggo Cavling

Viggo Cavling är chefredaktör för Travel News sedan februari 2018. Han har tidigare varit chefredaktör affärstidningen Resumé och verksam inom media sedan tidigt 90-tal. Med stor energi och mycket humor leder han dagen och kvällen på Travel News Business Forum. 

ANMÄL DIG GRATIS HÄR

Keynote speakers:

Jari Virtanen, Stena Line Travel Group

Jari Virtanen, Stena Line Travel Group

I Helsingborg vill researrangören Sembo revolutionera sättet vi bokar en resa. För att nå detta mål har de fått ett investeringslöfte om 120 miljoner av sin ägare för att utveckla ett nytt digitalt reseplaneringsverktyg

– Målet är att demokratisera reseindustrin genom att göra det möjligt för vem som helst att blir researrangör/resebyrå. Detta gör vi via att skapa ett reseplaneringsverktyg som vars innehåll är drivet av resenärernas egen kreativitet och var en paketresa runt jorden skapas lika lätt som en Spotify spellista som sedan kan delas med andra resenärer, säger Jari Virtanen.

Han berättar om detta och hur det är att vara chef i privatägd koncern som omsätter många, många miljarder. Han ska även få holländare att boka fler resor till Sverige eftersom han är chef över Hollands största incoming företag till Norden. Och medlem i Visit Swedens styrelse

Johan Johander,

Johan Johander, Benchmarking Alliance

Vilken destination i Sverige har bäst på att locka gäster och till vilken kostnad? Rapport om svensk turism och attraktionskraft. Benchmarking Alliance grundare och Head of Research Johan Johander redovisar unika hotellsiffror. Men det blir också en dragning av konjunkturläget i stort var Sverige är på väg. Det kanske låter en smula torrt, men våra utvärderingar vid tidigare event visar att denna programpunkt är seminariet mest värdefulla när kommer till ny värdefull kunskap. Benchmarking Alliance är den ledande aktören i Norden för att mäta och jämföra nyckeltal för hotell- och konferensanläggningar. 

ANMÄL DIG GRATIS HÄR

DIG HÄR

Fler keynotes speakers och program för hearing annonseras inom kort. Men försäkra dig om en plats redan nu på regionens viktigaste mötesplats. Vår tillställning avslutas med en minigala med ett glas vin och något att äta.  

Travel News Wilhelmina Skoghpris

Priset delas ut i olika kategorier till personer och företag som utmärkt sig i sann Wilhelmina Skoghanda. Det kan vara teknisk innovation, en storslagen byggnad, men det kan också vara ett konsekvent arbete med service och hög kvalitet. Vinnarna kommer röstas fram av allmänheten, av näringen eller av Travel News beroende på kategori.

Bästa hotell för stora och små familjer och alla andra:

Bästa affärshotell:

Viktigaste motorer som driver turism:

Bästa mötesanläggning med övernattning:

Bästa  mötesanläggning utan övernattning:

Bästa hotell för romantik:

Bästa Spahotel:

Årets innovatör i reseindustrin:

De nominerade kommer att presenteras inom kort. 

TNBF Helsingborg 29 mars

TNBF Stockholm 20 mars

TNBG Malmö 15 maj

ANMÄL DIG GRATIS HÄR

 
Kontakt: marie.hemdal@travelnews.se

Ring gärna: +46767145033

Läs mer om Marie här.

 

Program
15:00

Travel News chefredaktör Viggo Cavling och vd Nils Norberg hälsar välkommen.

15:10

Jari Virtanen, VD Stena Line Travel & Retail Group.

15:40

Johan Johander, Benchmarking Alliance

16:00

Hearing/Workshop 1: Så får vi fler B2C-turister att komma till Nordvästra Skåne.

16:20

Hearing/Workshop 2: Så får vi fler B2B-resnärer att komma till Nordvästra Skåne.

16:40

Hearing/Workshop 3 : En levande stadskärna stadskärna, hur når vi dit?

17:00

Mingel

18:00

Utdelning av Wilhelmina Skogh-priset

ANMÄL DIG GRATIS HÄR

Välkommen till Travel News Business Forum Nordvästra Skåne

När: 13 mars 2023, kl 15-19
Var: Clarion Hotel Sea U, Kungsgatan 1, Helsingborg

Kom och lyssna på en massa intressanta talare och debatter om hur rese- och mötesindustrin i regionen Nordvästra Skåne kan utvecklas framöver. Träffa nya och gamla kollegor i branschen, Vi bjuder på kaffe med tilltugg samt en After Work med ett glas vin eller öl efteråt.

Anmäl dig gratis här.

Vill du bli sponsor till eventet? Anmäl dig som partner/sponsor här.

Partners