Annons:

Välkommen till Travel News Business Forum på Clarion SeaU i Helsingborg 29 mars, 2023

Travel News Business Forum Nordvästra Skåne är ett regionalt event och en gala med syfte att lyfta rese- och mötesindustrin. Det gör vi genom att samla alla ledande personer inom turism, hotell, möten, event och resande en eftermiddag. Välkomna är också industrins viktigaste kunder i form av konferensbokare, eventarrangörer och Travel Managers. Och förstås centrala leverantörer från taxibolag via vinimportörer till IT-system. 

Vårt primära upptagningsområde är från Landskrona i söder till Båstad i norr och med Mölle längst ut till väster och till Åsljunga i öster. Du får förstås komma hit om du har din bas i Malmö eller Halmstad, men vårt mål är att även komma till din stad. 

Genom att ha alla viktiga stakeholders i en region under samma tak vill vi lägga en grund för bättre affärer för alla inblandade. Enligt devisen, det är först när du tittat någon i ögonen som du vet om du vill göra affärer med vederbörande. Vi vill samla alla runt runda bord och på sätt maximera nya och gamla kontaktytor.

ANMÄL DIG GRATIS HÄR

Vårt event är en mötesplats 360 grader, en mässa, workshops, seminarier och avslutas med en prisutdelning och mingel. Från scenen blir det både inspiration om reseindustrin och viktiga siffror om vad det kostar att bo på hotell och arrangera en konferens.

Årets tema är mot framtidens reseindustri. Vad är på gång inom resande och hospitality? Och hur man bokar och betalar en resa i framtiden? Reseindustrin var en av de första att digitaliseras, men nu vill många aktörer ta nästa steg. Att skapa en resa eller konferens ska vara lika enkelt som att göra en spellista i Spotify och dela den med sina kompisar eller med hela världen. Och hur kommer vi att resa i framtiden när höga krav på hållbarhet är lika självklart om säkerhetsbälte i bilen?

Moderator Viggo Cavling

Viggo Cavling är chefredaktör för Travel News sedan februari 2018. Han har tidigare varit chefredaktör affärstidningen Resumé och verksam inom media sedan tidigt 90-tal. Med stor energi och mycket humor leder han dagen och kvällen på Travel News Business Forum. 

ANMÄL DIG GRATIS HÄR

Keynote speakers:

Jari Virtianen, Sembo

Jari Virtanen, Stena Line Travel Group

I Helsingborg vill researrangören Sembo revolutionera sättet vi bokar en resa. För att nå detta mål har de fått ett investeringslöfte om 120 miljoner av sin ägare för att utveckla ett nytt digitalt reseplaneringsverktyg

– Målet är att demokratisera reseindustrin genom att göra det möjligt för vem som helst att blir researrangör/resebyrå. Detta gör vi via att skapa ett reseplaneringsverktyg som vars innehåll är drivet av resenärernas egen kreativitet och var en paketresa runt jorden skapas lika lätt som en Spotify spellista som sedan kan delas med andra resenärer, säger Jari Virtanen.

Han berättar om detta och hur det är att vara chef i privatägd koncern som omsätter många, många miljarder. Han ska även få holländare att boka fler resor till Sverige eftersom han är chef över Hollands största incoming företag till Norden. Och medlem i Visit Swedens styrelse

ANMÄL DIG GRATIS HÄR

DIG HÄR

Fler keynotes speakers och program för hearing annonseras inom kort. Men försäkra dig om en plats redan nu på regionens viktigaste mötesplats. Vår tillställning avslutas med en minigala med ett glas vin och något att äta.  

Travel News Wilhelmina Skoghpris

Priset delas ut i olika kategorier till personer och företag som utmärkt sig i sann Wilhelmina Skoghanda. Det kan vara teknisk innovation, en storslagen byggnad, men det kan också vara ett konsekvent arbete med service och hög kvalitet. Vinnarna kommer röstas fram av allmänheten, av näringen eller av Travel News beroende på kategori.

De kan vinna Wilhelmina Skoghpriset för bästa mötesanläggning i Nordvästra Skåne

Här är de nominerade till Bästa hotell för stora och små familjer och alla andra i Nordvästra Skåne

Affärshotellen som kan vinna ett Wilhelmina Skoghpris

Här är de som till Bästa spahotell i Nordvästra Skåne

Här är de nominerade till Bästa hotell för romantik i Nordvästra Skåne

Turistmotorerna som får Nordvästra Skåne att snurra

Här är de nominerade till hållbarhetspriset i Nordvästra Skåne

De övriga nominerade kommer att presenteras inom kort. 

TNBF Helsingborg 29 mars

TNBF Stockholm 24 april

TNBG Malmö 15 maj

ANMÄL DIG GRATIS HÄR
Kontakt: marie.hemdal@travelnews.se

Ring gärna: +46767145033

Läs mer om Marie här.

 

Program
15:00

Travel News chefredaktör Viggo Cavling och vd Nils Norberg hälsar välkommen.

15:10

Andreas Wallström, prognoschef och biträdande chef för makroanalys på Swedbank kommer till Clarion Sea U i Helsingborg den 29 mars och berättar om det ekonomiska läget i Skåne och världen 2023. Andreas var nyligen keynote speaker på Grand Travel Award i Stockholm och fick högst betyg av publiken.

Andreas Wallström är prognoschef och biträdande chef för makroanalys på Swedbank. Andreas har tidigare varit chefsanalytiker på Nordea, och har tidigare haft ett flertal seniora positioner och expertuppdrag, bland annat vid Finansdepartementet och EU-kommissionen.

- Det ska bli kul att komma till Skåne och träffa besöksnäringen. När jag håller föredrag om ekonomi är mitt mål att det jag säger ska vara begripligt för min mamma. Annars är det ingen poäng att prata, säger Andreas Wallström. 

Publiken på Grand Hôtel den 23 februari i år var nöjd och gav Andreas högsta betyg i utvärderingen. 

15:30

Jari Virtanen, VD Stena Line Travel & Retail Group.

16:00

Hearing 1: Så får vi fler B2C-turister att komma till Nordvästra Skåne.

I panelen: Christer Paulsson, Annika Borgelin, VD/CEO Båstad Turism & Näringsliv, Helena Wennström, Näringslivsdirektör 

16:20

Hearing 2: Så får vi fler B2B-resenärer att komma till Nordvästra Skåne.

I panelen: Anders Nilsson Key Account Manager BRA flyg, Marcus Thuresson CEO GRAM Group, Thomas Hansen, Scandic och Kristoffer Fält - Elite Hotels of Sweden

16:40

Avslutande Workshop : En levande stadskärna stadskärna, hur når vi dit? 

Keynote speaker:

16:40

Magnus Thomson, destinationsutvecklare i Varberg och komiker i Varanteatern. Utsedd till Årets Centrumutvecklare i Sverige 2014 och vann årets Stadskärna för Varberg 2016.

17:00

Mingel

18:00

Utdelning av Wilhelmina Skogh-priset. Galan leds av reseikonen Linda Bjernstål tillsammans med Viggo Cavling.

ANMÄL DIG GRATIS HÄR

Välkommen till Travel News Business Forum Nordvästra Skåne

När: 13 mars 2023, kl 15-19
Var: Clarion Hotel Sea U, Kungsgatan 1, Helsingborg

Kom och lyssna på en massa intressanta talare och debatter om hur rese- och mötesindustrin i regionen Nordvästra Skåne kan utvecklas framöver. Träffa nya och gamla kollegor i branschen, Vi bjuder på kaffe med tilltugg samt en After Work med ett glas vin eller öl efteråt.

Anmäl dig gratis här.

Vill du bli sponsor till eventet? Anmäl dig som partner/sponsor här.

Partners