Annons:

Annons:

Travel News Business Forum Uppland 16/3

Uppsala

Nu återstartar vi reseindustrin

Travel News Business Forum är ett regionalt event och en gala med syfte att lyfta reseindustrins intäkter och professionalitet. Det gör vi genom att samla alla som arbetar med turism, hotell och resande under samma tak. Vårt event är en mötesplats, en mässa, seminarier och avslutas med en prisutdelning och mingel.

Fokus är ökad tillväxt och högre vinst. Det kan ske på två sätt. Fler besökare och gäster. Högre intäkter i form av högre priser och bättre marginaler. Vi vill skapa en mötesplats för affärer och starka nätverk.

Travel News är Sveriges ledande affärstidning för rese- och turistnäringen. Vi bevakar mötesindustrin och affärsresandet, resebyråerna, researrangörerna, flygbolagen, flygplatserna, hotellen, färjerederierna, tågföretagen, bussbolagen och biluthyrarna. Detta har vi gjort sedan 1985. Varje morgon skickar vi ut ett nyhetsbrevet till 10 000 personer.

Målgrupp: Alla som arbetar med resor och turism på en region. Fokus: hotell och reseföretag. Vi vill också nå eventbolag och de viktigaste krögarna på ort som har restauranger som lockar besök utifrån.

Wilhelmina Skoghpris

Travel News Wilhelmina Skoghpris delas ut till personer och företag som utmärkt sig i sann Wilhelmina Skoghanda. Det kan vara teknisk innovation, en storslagen byggnad, men det kan också vara ett konsekvent arbete med service och hög kvalitet.

Bästa motor för turism

Kategori: vilka institutioner och företag drar besökare till regionen? Vad är det som gör att man faktiskt bokar en resa till en destination? Det kan vara något unikt. Men det kan också vara något som finns på andra ställen, men som här är bättre eller mer prisvärt än konkurrenterna. Det kan vara en skidbacke eller ett stycke magisk natur. Men det kan också vara en shoppinggalleria och en konsthall. Här är den mest väloljade besöksgeneratorerna i Uppland.  

Bästa hotell för stora och små familjer och alla andra

Kategori: Allt som finns på ett affärshotell finns även här. Men här är det också mysigt. Du vill vara här med din partner och alla dina barn. Även svärföräldrarna kan hänga i samma korridor, men kanske inte vägg i vägg… Och när ni firar femtioårsdagen får alla som vill plats i matsalen. I receptionen tycker man det är kul att barn springer omkring och i baren kan du ta en öl eller fyra med vänner och bekanta. Här blandas skratt och ett och annat barnskrik.

Bästa hotell för affärsresenärer

Kategori: Ett affärshotell är en service-maskin från tidig morgon till sen kväll. I receptionen kan man ha snabba möten. I restaurangen serveras både utsökt lunch och ännu bättre middag. Det finns en vinlista som imponerar på gäster från fjärran länder. I receptionen kan de ditt namn när du kommer dit för andra gången. Rummet är av högsta kvalitet och här kan du stanna ett dygn eller en vecka utan några som helst problem. Priset är inte det lägsta, men här bor du bättre än de flesta.  

Bästa spa hotell

Kategori: Detta är ett romantiskt hotell för dig som tycker om att gå runt i morgonrock. Det finns inget bättre än massage och varmt porlande vatten. Men det ska också finnas ett fräscht gym och en bastu som är beroendeframkallande. Torr- och ångbastu förstås. Efter en helg här har din höga puls gått ner och ditt välbefinnande gått upp. Du är här med din partner eller ditt tjej- eller gubbgäng. Och ja, ni hinner även spela lite padel och gå en lång promenad.

Bästa camping

Kategori: En camping är en parkanläggning som mot inträde tar emot campingturister och erbjuder mark eller stugby samt rinnande vatten och butik. Detta är bottenplattan enligt Wikipedia. Här står du på den och får ett fantastisk boende i antingen ett dygn eller en hel sommar. 

Bästa mötesanläggning

Kategori: Här kan din organisation ha sitt möte med många eller få. Det kan vara en förvaltning som behöver tydligare värderingar eller ett företag som måste öka försäljningen. Gruppen kommer närmare varandra, ändå kan man vara ensam på hotellrummet. På denna anläggning finns mer än ett mötesrum och gruppen får rå om varandra utan att bli störd. Nya mål kan sättas och problem diskuteras. När gruppen checkar ut efter ett eller flera dygn tillsammans vet alla vad de ska göra för att nå nästa steg i verksamhetens utveckling.

Bästa affärshotell

Bästa hotell romantik

Kategori: Det är hit du ska åka när kärleken behöver en liten boost. Du åker hit för att fria eller fira en bröllopsdag. Eller bara för att rå om varandra och ha det riktigt mysigt.

Bästa vandrarhem

Kategori: Ett vandrarhem är ett övernattningsställe ursprungligen avsett för vandrande eller cyklande ungdomar och barnfamiljer. 2021 hänger alla då och då på ett vandrarhem. Ett vandrahem kännetecknas av valfrihet i frukost, lakan och handdukar och möjlighet till att laga mat i självhushåll. Ju mer du gör själv desto billigare blir det. Det innebär att vill du ha ett “vanligt” hotellrum går det också att ordna förstås. 

Bästa boutiquehotell

Kategori: Detta är ett personligt hotell. Någon som tänker på inredning dygnet runt har hittat en vacker byggnad och vill fylla den mer ännu vackrare möbler. Oftast ägs hotellet av en familj som drivs lika mycket av kärleken till vackra ting som driften att tjäna pengar. Här kan du få en magiska hotellupplevelse med lika delar vacker design och underbar service.

Bästa hotell för hantverkare

Kategori: Ett hotell med väldigt stor och tidig frukost och schysta parkeringsplatser. Priset är humant och sängarna sjukt sköna så att man kan sova gott efter en lång och hård arbetsdag. Priset är inte det högsta vilket gör att man kan stanna en vecka utan att bli ruinerad.  

Bästa hotell för handelsresande 

Travel News Business Forum TNBF2021 Helsingborg presentation

Marie Hemdal Thryselius är projektledare för Travel News Business Forum.

Kontakt: marie.hemdal@travelnews.se

Ring gärna: +46767145033

Läs mer om Marie här.

Program
13:00

Erika Charbonnel

Erika Charbonnel är framtidsanalytiker på Kairos Future. Erika är ansvarig för området resor och turism. Hon har många års erfarenhet av turistnäringen, både som egenföretagare, konsult och som verkställande chef. Hon berättar om framtidens regionala turism.

13:30

Alexandra Fält

Alexandra Fält har en bakgrund inom hotell i New York har och bland annat arbetat som revenue manager på lyxhotellet The Lowell Hotel. Nu arbetar hon med några svenska destinationer och deras internationella besökare.

15:00

Paneldebatter

  • Paneldebatt hållbarhet. Lokala företrädare från privata näringslivet, destinationsbolagen samt Region Uppsala och Nätverket för destinationsutveckling bjuds in till denna paneldebatt.
  • Paneldebatt B2B. Hur ser utmaningarna ut för reseindustrin i regionen och vilka möjligheter finns. Lokala företrädare från privata näringslivet, destinationsbolagen samt Region Uppsala och Nätverket för destinationsutveckling bjuds in till denna paneldebatt.

  • Paneldebatt B2C. Hur ser utmaningarna ut för reseindustrin i regionen och vilka möjligheter finns. Lokala företrädare från privata näringslivet, destinationsbolagen samt Region Uppsala och Nätverket för destinationsutveckling bjuds in till denna paneldebatt.

15:30

Johan Johander

Vilken destination i Sverige har bäst Revenue Management? Rapport om svensk turism och attraktionskraft. Benchmarking Alliance grundare och Head of Research Johan Johander redovisar unika hotellsiffror. Detta och hur hotellen ska tjäna mer pengar kommer vd Johan Johander att prata om.

16:00

Björn Lundström

SAS mest kända medarbetare piloten Björn Lundström. Han började skriva svar på SAS Facebooksida under askmolnet. Fick blodad tand och började lägga att ut filmer på Youtube och Instagram. Med tiden en av Sveriges största profiler i sociala medier, men SAS uppskattade inte hans filmer. Björn berättar hur du kan marknadsföra ditt varumärke genom dina medarbetare. Idag har han 100 000 följare på Youtube och lika många på Instagram.

16:30

Mingel

Dryck med tilltugg, mingel och nätverkande

17:30

Travel News Wilhelmina Skoghpris

Priser delas ut i olika kategorier till personer och företag som utmärkt sig i sann Wilhelmina Skoghanda. Det kan vara teknisk innovation, en storslagen byggnad, men det kan också vara ett konsekvent arbete med service och hög kvalitet. Vinnarna kommer röstas fram av allmänheten, av näringen eller av Travel News beroende på kategori.

Här är anmälningslänken Uppland 16/3!!!

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.