Annons:

Annons:

Idre storsatsar på ny alpin anläggning

Idre Himmelfjäll storsatsar på ny turismanläggning med 15 nedfarter med tillhörande kopplingsbar stollift och släpliftar inklusive snökanoner. För att den nya anläggningen ska bli möjlig har Älvdalens kommun dessutom investerat cirka 70 miljoner i ett nytt reningsverk i Idre.

Idre Himmelfjäll har beslutat att genomföra en investering på 181 mkr under åren 2017 till 2019 för byggnation av en alpin skidanläggning med tillhörande service och utbud för drift och turismverksamhet, både sommartid och vintertid.

Den alpina anläggningen har 300 fallhöjdsmeter med en längsta nedfart på ca 2 800 meter, längsta totala fallhöjden på den planerade anläggningen är 319 meter. Att jämföra med Åres högsta luftburna fallhöjd på 890 meter och längsta nedfart 6,5 kilometer.

Investeringsprojektet är finansierat via bolagets affärsverksamhet, nyemission bland ägarna (bolaget har nu 29 ägare), lån och slutligen ett beviljat investeringsstöd på 24,7 mkr från Tillväxtverket.

Hittills har det sålts 120 fritidshustomter på anläggningen och det finns planer för ytterligare ca 1 000 tomter. I planerna för de kommande 5 åren finns en byggnation av cirka 2000 bäddar på anläggningen i samverkan med externa investerare.  Bolaget för dessutom samtal med externa investerare om att etablera ett större lägenhetshotell till 2019 på anläggningen. Målsättningen är att offenliggöra detaljplanerna för detta projekt under vintern 2017.

Totalt handlar investeringsplanerna på Idre Himmelfjäll AB för de kommande 5 åren om ca 1,2 miljarder kronor. Den totala sysselsättningseffekten i Älvdalens kommun bedöms (utifrån de planerade investeringarna) till ca 150 arbetstillfällen år 2020.

Torbjörn Wallin, arbetande styrelseordförande – och Staffan Derning, Vd och grundare – Idre Himmelfjäll AB säger i ett gemensamt uttalande:

– Vi och övriga styrelsemedlemmar för Idre Himmelfjäll AB känner en stor och ödmjuk tacksamhet mot lokalbefolkningen, kommunala och regionala politiker och myndigheter – och alla våra investerare – och mot nationella myndigheter som också ger oss ett enormt stöd och uppmuntran i arbetet med att förverkliga visionen om Idre Himmelfjäll.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
RES och Travel News söker webbredaktör
Sista ansökningsdag:
20 februari 2019
Specialist Tour Coordinator / Project Coordinator
Sista ansökningsdag:
13 februari 2019
Affärsresesäljare
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019
Projektledare Grupp & konferens
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019
Senior Direct Sales and Servicing Agent
Sista ansökningsdag:
11 februari 2019
MSC Cruises söker 2st resesäljare
Sista ansökningsdag:
26 februari 2019