Annons:

Annons:

​​Swedavia tecknar nytt sjuårigt taxfree-avtal

Swedavia har undertecknat ett förlängt avtal med världens största taxfree-operatör som ska driva och utveckla flygplatserna i sju år.

Värdet av försäljningen i butik uppskattas till 8-10 miljarder kronor under avtalsperioden, uppger Swedavia. Dufry, som drivit taxfree-butikerna på Swedavias flygplatser sedan 2001, planerar att investera stort inför den nya sjuåriga avtalsperioden. Den största investeringen görs i en ny walk-through store som är över 2 000 kvadratmeter på terminal 5 Arlanda.

Butiken ska stå klar 2021 och vara en del av Swedavias nya kommersiella koncept som enligt flygplatsbolaget ”ska ge resenärerna en helt ny upplevelse av mat och dryck, retail, kommersiella tjänster och upplevelser”.

Det kommersiella konceptet är skalbart och kommer även att introduceras på Göteborg Landvetter Airport.

– I Dufry får vi en mycket stark partner med stor innovationsförmåga och de ekonomiska möjligheterna att driva utvecklingen inom det snabbt föränderliga retail-området. Investeringsplanerna som Dufry presenterar är imponerande och vi är glada att kunna konstatera en så stor satsning på svenska marknaden. Den kommersiella affären utgör en mycket viktig del i Swedavias investeringar på 16,5 miljarder kronor till 2020 för att optimera flygplatserna, säger Karl Wistrand, vice vd och chef för commercial och real estate på Swedavia.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
ACCOUNTING
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018
JUNIOR SALES/ SALES ASSISTANT
Sista ansökningsdag:
22 augusti 2018
Junior Program Manager (Account Manager)
Sista ansökningsdag:
6 augusti 2018
Projektledare till Event in Skåne, Malmö
Sista ansökningsdag:
9 augusti 2018
Resesäljare vikariat t.om mars 2019
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018