Annons:

1,4 miljoner flög med Norwegian i april

Flygbolaget Norwegian flög 1,4 miljoner passagerare under april, vilket är en ökning med omkring 50 procent jämfört med mars, enligt en trafikrapport.

Jämfört med februari är siffran en fördubbling och vd Geir Karlsen ser det som en stark indikation på att reslusten har återvänt. Även inför sommaren är bokningstalen ”mycket positiva”, skriver bolaget.

Siffran representerar en fördubbling jämfört med i februari, vilket tas som en stark indikation på att reslusten har återvänt bland kunderna, enligt en kommentar från vd Geir Karlsen.

I månadsskiftet till april satte Norwegian i gång sommarprogrammet, vilket bidragit till trafikökning och passagerartillväxt. Fyllnadsgraden är trots fler flygningar fortsatt hög, skriver Norwegian.

”Bokningstalen för sommaren är mycket positiva och vi ser samtidigt att fler företagskunder väljer att flyga med Norwegian”, skriver bolaget.

Fyllnadsgraden var 78,7 procent och kapaciteten (ASK) ökade med 2.098 procent i april. Faktisk passagerartrafik (RPK) ökade med 4.002 procent.

Kommentarer är stängda.