Annons:

Storstrejk hotar grekiska flygplatser

Natten till söndag väntas de grekiska flygledarna gå ut i strejk. Flygbolagen har ställt in flera hundra flygningar och tusentals svenska resenärer riskerar att inte kunna ta sig hem.

De grekiska flygledarna väntas gå ut i strejk vid midnatt natten mellan lördag och söndag. Strejken, som påverkar samtliga flygplatser i Grekland, kan fortsätta i fyra dygn.

Grekiskt luftrum kan då komma att stängas helt, vilket skulle kunna drabba resor både till och från landet.

– Vi har haft kontakt med vår personal på plats och med agenter och liknande, så vi förstod att något var på gång, säger Jennie Boström, presschef vid Apollo, till Aftonbladet.

Ving har 446 svenska resenärer som bokat hemresa från Grekland på söndag.

– Det vi gör nu är att sms:a alla berörda kunder om att de kan komma att påverkas. Vi gör allt för att de ska komma iväg och ska gå ut med mer information innan klockan 12 i morgon, säger Magdalena Öhrn, pressansvarig hos Ving till Aftonbladet.

Ryanair skickade sms till runt 200 resenärer på fredagskvällen om att söndagens flyg från Rhodos till Skavsta har ställts in. Fler inställda flygningar är troliga fram till den 13 oktober, skriver bolaget på sin hemsida.

3000 flygledare över hela Grekland planerar att ingå i strejken, som gäller en ny flygreform som införts av det grekiska parlamentet.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024