Annons:

Billig flygsommar att vänta

Snittpriserna på flygbiljetter väntas sjunka med 9 procent i under sommarmånaderna , jämfört med samma tid i fjol.

Fortsatt hård konkurrens mellan flygbolagen pressar biljettpriserna, och i sommar faller snittpriserna på flygbiljetter med 9 procent, jämfört med samma tid i fjol. Det visar ny statistik från resebyrån Ticket.

Allra störst nedgång ser resebyrån till resmål i USA (- 15 procent i snitt). På ett år har snittpriset på sommarresor till amerikanska resmål fallit med runt en tusenlapp, från 6384 kronor till 5437 kronor på ett år.

Även biljetter till europeiska storstäder är billigare den här sommaren än i fjol. Snittpriset hos Ticket för alla storstadsresmål i Europa har fallit med sju procent till drygt 2 400 kronor och under samma period har bokningarna ökat med 19 procent.
Procentuellt har priset på storstadsresor inom Europa fallit mest på resor till Paris och Prag. Lägst snittpris sett i kronor och ören har flygbiljetterna till Berlin (1466 kronor).

– När flygpriserna till europeiska storstäder faller blir det ett stort sug efter långweekends. Trenden är att fler tar sig råd att åka på mer än en resa om året, pr- och kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024