Annons:

Annons:

Billig flygsommar att vänta

Snittpriserna på flygbiljetter väntas sjunka med 9 procent i under sommarmånaderna , jämfört med samma tid i fjol.

Fortsatt hård konkurrens mellan flygbolagen pressar biljettpriserna, och i sommar faller snittpriserna på flygbiljetter med 9 procent, jämfört med samma tid i fjol. Det visar ny statistik från resebyrån Ticket.

Allra störst nedgång ser resebyrån till resmål i USA (- 15 procent i snitt). På ett år har snittpriset på sommarresor till amerikanska resmål fallit med runt en tusenlapp, från 6384 kronor till 5437 kronor på ett år.

Även biljetter till europeiska storstäder är billigare den här sommaren än i fjol. Snittpriset hos Ticket för alla storstadsresmål i Europa har fallit med sju procent till drygt 2 400 kronor och under samma period har bokningarna ökat med 19 procent.
Procentuellt har priset på storstadsresor inom Europa fallit mest på resor till Paris och Prag. Lägst snittpris sett i kronor och ören har flygbiljetterna till Berlin (1466 kronor).

– När flygpriserna till europeiska storstäder faller blir det ett stort sug efter långweekends. Trenden är att fler tar sig råd att åka på mer än en resa om året, pr- och kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Projektledare Grupp & konferens
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019
Affärsresesäljare
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019
Specialist Tour Coordinator / Project Coordinator
Sista ansökningsdag:
13 februari 2019