Annons:

Annons:

50 000 färre flög från norr enligt Transportstyrelsen

Flygplatserna i Sveriges fyra nordligaste län tappar resenärer, rapporterar P4 Västerbotten och hänvisar till färska siffror från Transportstyrelsen.

Under årets första kvartal sjönk antalet resenärer i de fyra länen med 50 000 personer, jämfört med samma period i fjol.

Swedavias flygplatsdirektör Susanne Norman tror att det är klimatdebatten som ligger bakom tappet.

– Vi välkomnar debatten och diskussionerna om hur vi snabbt ska ställa om så att flyget blir ett miljövänligare alternativ, säger hon till radion.

En kommentar

  1. Per: Swedavias flygplatsdirektör borde läsa på hur hon ska bemöta den grova obalansen i debatten. Flyget står för 2,2% av CO2-utsläppen. Var är debatten om övriga 97,8%? Det borde hon fokusera på, vilket även gäller för Travel News och samtliga aktörer inom branschen. Ingen tycks tänka på att tågen behöver energi för att drivas. Den energin ska produceras någonstans. Svensk-tysk brunkol kanske? Oavsett så är kraftindustrin en av de tre stora utsläppsproducenterna. Flyget gör sedan lång tid en betydande insats för att hålla ner klimatpåverkan. Framförallt i relation till andelen av CO2-utsläppen. Det är hög tid att sluta skuldbelägga reseindustrin jämfört med stålproduktionen, cementproduktionen och kraftindustrin. Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA