Annons:

Annons:

600 Ryanair-flyg ställs in – 100 000 drabbade

Ryanair ställer in ytterligare 600 flyg nästa vecka, skriver AFP. 100 000 resenärer har drabbats av den pågående strejken, skriver Expressen.

Anställda på Ryanair kräver att flygbolaget börjar tillämpa arbetslagarna för varje land där det verkar i stället för irländsk arbetslagstiftning på alla territorier. Man vill också förhandla om ett kollektivavtal i ärendet.

Därför har kabinpersonalen gått ut och varslat om strejk. Expressens sajt Allt om resor har tidigare rapporterat om strejk i Spanien, Portugal, Italien och Belgien onsdagen och torsdagen den 25 och 26 juli.

Nu rapporterar AFP att Ryanair ställer in 600 flyg som skulle avgått nästa vecka. Nyhetsbyrån skriver vidare att 100 000 resenärer kommer drabbas av strejken.

Tidigare i dag meddelade Ryanair att de ställer uppemot 300 av totalt 2 400 dagliga flygningar för att minimera risken för kunder att stöta på ovälkommande omständigheter med anledning av strejken, skriver de på sitt Twitterkonto.Länderna som berörs där är Belgien, Portugal och Spanien.

Läs mer om sommarens många flygstrejker här.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019