Annons:

Annons:

AI-teknologi bakom ny svensk flygsöksajt

Det svenska startup-bolaget Avionero lanserar en ny användarfokuserad flygsöksajt. Visionen är enligt bolaget att skapa en ny standard inom flygsök.

Avionero är nästa företag att ge sig ut på den tuffa marknaden för flygsökarsidor. Affärsidén är användarvänlighet med smarta algoritmer snarare än prispress. Fokus ligger på interaktionen med användarna och tanken är att bolagets AI-teknoligi ska ge anpassade förslag efter användarens agerande.

Avionero skriver i ett pressmeddelande att ”genom en funktion användaren kan ge feedback direkt på sökresultatet, i kombination med andra funktioner baserade på artificiell intelligens*, lär bolaget känna sina användare”.

– Jag har under de senaste tio åren jobbat inom online-flygsökbranschen på ett antal olika företag. Det jag har sett är att i princip alla i branschen verkar ha missat vem slutanvändaren faktiskt är och fungerar. Jag har försökt att påtala att tjänsterna som de är byggda idag inte ligger i linje med användarnas faktiska behov – men jag har kämpat i motvind. Till slut träffade jag dock Anton Tyulenev, som är en enastående designer, och vi har nu tillsammans skapat Avionero för att bygga en flygsöktjänst som istället utgår från vad vi människor faktiskt behöver, vill ha och hur vi tänker när vi planerar våra resor, ​säger  Lars Kristensson, grundare och vd på Avionero,

Avionero har grundats av Lars Kristensson, vd och systemarkitekt, och Anton Tyulenev, vice VD och produktdesigner.

Lars Kristensson grundade Avionero tillsammans med Anton Tyulenev. I juli 2017 tog Avionero in 1,3 miljoner kronor i kapital och i januari 2018 lyfte de ytterligare en investering på 5 miljoner kronor.

En kommentar

  1. thomas: snart kommer travelsmart ut på marknaden den har totallösningen för resenären, så detta är inte först
    Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Thabela Travel söker VD till huvudkontoret i Täby
Sista ansökningsdag:
05 June, 2018
Resekonsult
Sista ansökningsdag:
06 June, 2018
Go Active Travel söker en konceptansvarig reseproducent
Sista ansökningsdag:
04 June, 2018