Annons:

Annons:

Air France strejkar – kostad 25 miljoner euro per dag

Ungefär en tredjedel av franska flygbolaget Air Frances flighter ställdes in på lördagen, till följd av en strejk hos piloter, kabinpersonal och markpersonal, skriver Dagens Industri.

Personalen kräver sex procents löneförhöjning, medan arbetsgivaren har erbjudit en procent.

Flygbolaget varnar för att varje strejkdag kostar 25 miljoner euro, pengar som borde användas till nya flygplan och att skapa arbetstillfällen. Facken å sin sida menar att de borde få ta del av löneförhöjningar, efter en frysning av lönerna sedan 2011, vilket lett till att flygbolaget kunnat redovisa vinstsiffror igen.

35 procent av medeldistansflygen från flygplatsen till Charles de Gaulle norr om Paris ställs in, liksom 25 procent av långdistansflygen generellt, och 30 procent av inrikesflygen.

Om parterna inte kommer överens väntar nya strejker den 10, 11, 17, 18, 23 och 24 april, rapporterar flygbolaget på sin hemsida. Detta är den femte strejken bara i två månader.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Junior Program Manager (Account Manager)
Sista ansökningsdag:
6 augusti 2018
JUNIOR SALES/ SALES ASSISTANT
Sista ansökningsdag:
22 augusti 2018
ACCOUNTING
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018
Projektledare till Event in Skåne, Malmö
Sista ansökningsdag:
9 augusti 2018
Resesäljare vikariat t.om mars 2019
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018