Annons:

Annons:

Airbus mindre plan ska kunna flyga längre

Flygplanstillverkaren Airbus nya version av planet A220 får mindre bränsleförbrukning och längre räckvidd än väntat. Bolag som flyger modellen ska nu kunna nå nya marknader utan att behöva byta till större plan, enligt tillverkaren, skriver Dagens Nyheter.

Christian Scherer, bolagets kommersiella chef, belyser under en utfrågning inför den tillresta pressen den affärsmässiga vikten av att jobba för ett hållbart flyg.

– Airbus har sin grund i Europa. Som alla vet är européerna, både politiskt och på medborgarnivå, mycket mer miljömedvetna och engagerade i de här frågorna än man är i andra delar av världen, säger han och förklarar hur det tvingar dem, som europeiskt bolag, att vara mer innovativa och medvetna om hållbarhet.

– De bra nyheterna är att den här industrin vill detta även ekonomiskt, tillägger Christian Scherer till Dagens Nyheter.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Travel Consultant to FCM Travel Solutions Sweden
Sista ansökningsdag:
11 december 2019
Vi söker en Vikarierande Systemspecialist
Sista ansökningsdag:
15 december 2019
På nytt jobb