Annons:

Annons:

Airbus utreds för bedrägeri

Den brittiska ekobrottsmyndigheten Serious Fraud Office (SFO) har inlett en brottsutredning mot Airbus. Utredningen gäller misstänkt bedrägeri och mutbrott.

Anklagelserna mot Airbus gäller  mutbrott, bedrägeri och korruption i samband med försäljningen av flygplan, uppger Reuters.

Tidigare i år stoppade brittiska myndigheter utfärdande av exportkrediter till Airbus, med hänvisning till brister i hur Airbus har redovisat hur mellanhänder använts i försäljningen av flygplan. UK Export Finance rapporterade sedan de misstänkta bristerna till SFO.

Airbus uppger i ett uttalande att företaget har informerats om misstankarna, som ska röra ”tredjepartskonsulter”, och att man samarbetar i utredningen.

Även franska och tyska myndigheter har stoppat utfärdandet av exportkrediter till Airbus. Krediterna används som ett stöd till flygbolag med begränsad kassa, skriver TT.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019