Annons:

Annons:

Alitalia får nödlån – säljs eller läggs ned

Alitalia har fått ett nödlån av den italienska staten. Nu står flygbolaget inför försäljning eller nedläggning, skriver TT.

Italienska staten har gett den nationella flygjätten ett kortfristigt lån på motsvarande 3,8 miljarder kronor för att bolaget ska klara sig under en övergångsperiod. Under tiden ska beslut fattas om flygbolaget ska säljas eller försättas i konkurs.

– Om bolaget lades ned omedelbart vore det ett värre dråpslag för Italiens ekonomi än det scenario vi nu står inför. Under en sexmånadersperiod kan Alitalia nu med hjälp av de statliga pengarna överleva och hitta en köpare som erbjuder italienarna den flygservice de behöver, säger näringsminister Carlo Calenda till tv-kanalen Sky TG24, uppger TT.

Hittills har dock inte konkurrenternas visat något större intresse för att köpa Alitalia. Och sedan de anställda tidigare i veckan vägrat godta en räddningsplan vill inte bankerna låna ut mer pengar till bolaget. Räddningsplanen skulle bland annat ha inneburit att lönerna sänktes och att 1 700 personer tvingades sluta.

En kommentar

  1. thomas: Varför stater engagerar sig i flygbolag är en gåta det blir ju bara en trög koloss där alla anställda bara ska ha rättigheter och inga skyldigheter
    Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA
Kleins Resebureau söker affärsresesäljare/resesäljare
Sista ansökningsdag:
8 februari 2019
Business Travel Consultant – Sweden
Sista ansökningsdag:
20 januari 2019