Annons:

Annons:

Allt fler aggressiva på flygplan

Rapporterna om stökiga passagerare på flyg har ökat de senaste åren. Det rapporterar IATA.

Antalet incidenter som gäller stök på flygplan har ökat de senaste åren. Nästan 11 000 incidenter av den hör typen inträffade under 2015 – en ökning med 17 procent, skriver TT och hänvisar till en rapport från IATA

Även i Sverige syns en liknande trend. 2013 rapporterades 54 incidenter, i fjol var antalet 76, enligt Transportstyrelsen. Jämfört med ytterligare några år tillbaka ligger nivån visserligen relativt konstant, men den samlade bilden hos branschpersoner är att stöket ökar, skriver TT.

Stöket handlat om allt från förolämpningar och vägran att lyda order till sexuella trakasserier och grova hot. Många faktorer tros spela in. Stress, flygrädsla i kombination med alkohol, eller bara den sistnämnda är några, enligt SAS.

– Bara något enstaka fall per månad är att betrakta som grovt, och det är extremt få fall där flygplanet behöver gå ner, säger SAS presschef Fredrik Henriksson till TT,

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Resesäljare vikariat t.om mars 2019
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018
JUNIOR SALES/ SALES ASSISTANT
Sista ansökningsdag:
22 augusti 2018
ACCOUNTING
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018
Junior Program Manager (Account Manager)
Sista ansökningsdag:
6 augusti 2018
Projektledare till Event in Skåne, Malmö
Sista ansökningsdag:
9 augusti 2018