Annons:

Annons:

Analytiker: 70-åriga SAS mår bättre än på länge

I dag den 1 augusti fyller SAS 70 år. Jubilaren är i betydligt bättre form än för några år sedan även om inte utmaningar saknas menar analytiker.

Under några dramatiska novemberdagar 2012 var konkursen nära, men ett genomgripande räddade SAS i sista sekunden. I dag fyller flygbolaget 70 år och det mår bättre än på flera år, enligt analytiker som Check-in.dk pratat med.

– SAS mår för närvarande bättre än bolaget har gjort på länge. Det har gjort en enorm comeback jämfört med när bolaget fyllde 60 och 65 år, säger Jacob Pedersen, senioranalytiker på danska Sydbank till Check-in.dk.

– Finansiellt och strukturellt står bolaget stabilare än det har gjort tidigare och det kommer förmodligen ur innevarande räkenskapsår med ett överskott.

Det finns dock moln på SAS himmel.

– För ett halvår sedan skulle jag ha sagt att SAS inte hade mått bättre de senaste 15 åren. Men så snart priset på flygbiljetter sätts under press som vi ser just nu utmanas SAS. De har svårt att kompensera för prispressen, säger Jacob Pedersen och fortsätter:

– SAS har några strukturella utmaningar som de lever med varje dag och som hindrar bolaget från att bli ett paneuropeiskt flygbolag som Norwegian håller på att bli. Dessutom utmanas bolaget av passagerarna som föredrar att flyga från A till B så billigt som möjligt.

Jacob Pedersen är dock optimistisk när det gäller SAS framtid.

– SAS varumärke kommer fortfarande att finnas här om fem år. Det är ett mycket starkt varumärke.

SAS bildades den 1 augusti 1946 när de norska, danska och svenska flygbolagen slogs samman. Den 17 september samma år samlades 28 särskilt inbjudna gäster för att göra premiärresan med SAS nya DC-4 ”Dan Viking” från Stockholm till New York. Resan tog 25 timmar med mellanlandning i Köpenhamn, Prestwick i Skottland och Gander på Newfoundland. 70-åringen firas idag med

 

En kommentar

  1. thomas: Lycka till nästa 70 års period Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA
Projektledare Grupp & konferens
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019
Senior Direct Sales and Servicing Agent
Sista ansökningsdag:
11 februari 2019
Specialist Tour Coordinator / Project Coordinator
Sista ansökningsdag:
13 februari 2019
MSC Cruises söker 2st resesäljare
Sista ansökningsdag:
26 februari 2019
Affärsresesäljare
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019