Annons:

Annons:

Antalet klagomål om flyg ökar hos konsument Europa

Antalet klagomål rörande flyg ökade med 14 procentenheter 2018 jämfört med 2017 visar en färsk undersökning från Konsument Europa som registrerade 6.563 kontakter under 2018. De i särklass vanligaste klagomålsärendena rörde flygresor, med 44 procenter av alla kontakter, följt av bilrelaterade produkter, farmaceutiska produkter, kläder och skor samt finansiella tjänster. Av samtliga ärenden rörde majoriteten, 72 procent, avtal som ingåtts via nätet vilket är en ökning från 2017 med 68 procent.

Det är nästan bara flygbolag i ärendetoppen. Av de kända bolag som Konsument Europa haft ärenden om domineras topp 10-listan av flygbolag. Det finns dock ett undantag, Vitality Club, som fortsätter att orsaka problem för många konsumenter, skriver Svenska magasinet.

Norwegian, Lufthansa, Ryanair, SAS och konkursade Primera Air (bilden) är registrerade med flest ärenden.

Bland de företag som mottar flest klagomål är största delen hemmahörande i Tyskland, följt av Storbritannien. Därefter följer Danmark, Estland och Spanien.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA