Annons:

Apollo: Stor ökning av svenskar till Dubai och emiraten

Nästan hälften av de svenska utlandsresenärerna* vill resa till Dubai och emiraten visar en undersökning som Apollo gjort i samarbete med Sifo. Det är framförallt sevärdheter som rekordhöga och lyxiga byggnader, möjligheterna att uppleva ökenlandskapet och de fina stränderna som lockar de svenska resenärerna, enligt ett pressmeddelande.

Dubai är det mest kända emiratet i Förenade Arabemiraten och även det emirat som tagit emot flest turister de senaste åren. Researrangören Apollo ser dock att detta håller på att förändras, de svenska resenärerna börjar vidga sina vyer och får upp ögonen för andra emirat som Ras Al Khaimah, Abu Dhabi, Ajman och Sharjah.

– Dubai och emiraten erbjuder unika upplevelser med högklassiga prisvärda hotell med en mycket hög kundnöjdhet som inte går att hitta någon annanstans. Extra roligt är att se att svenskarna blir allt mer äventyrliga i sitt resande och börjar se sig om bland de olika emiraten för att upptäcka dess olikheter. Samtliga emirat klättrar på topplistorna och vädret gör att de fungerar bra som både vinter- och sommardestinationer, säger Clara Larsson, pressansvarig på Apollo.

Utöver mäktiga sevärdheter, ett spännande ökenlandskap och fina stränder så visar Sifo-undersökningen att svenskarna lockas till Dubai och emiraten på grund av den mixade kulturen och olika nationaliteter samt den relativt korta flygresan på cirka sex timmar. Framförallt är det kvinnor under 30 år som lockas av Dubai och emiraten som resmål och då särskilt för den internationella matkulturen och mixen av kulturer och nationaliteter. För kvinnor i åldern 30-44 sticker möjligheten till ändlös shopping ut som ett skäl att besöka Dubai och emiraten.

De tre mest populära emiraten:

1. Dubai är emiratet och staden som gått från en anonym liten fiskeby till en världsmetropol med folk från världens alla hörn. Här bor drygt 3 miljoner invånare.

2. Abu Dhabi är Förenade Arabemiratens största emirat och huvudstad. Abu Dhabi är beläget på en ö där fastlandet mynnar ut i Persiska viken, med kritvita sandstränder, härlig lyx men med ett lugnare tempo än Dubai.

3. Ras Al Khaimah är ett barnvänligt och naturskönt emirat. Här kombineras vackra sandstränder med mäktiga bergspartier som reser sig ur öknen. Hit reser man för att koppla av i solen eller botanisera i det stora utbudet av klättring, cykling, vandring, golfbanor och vattensporter.

Kommentarer är stängda.